Candida Albicans dagboek of blog van Annette SchaapFoto: Candida Albicans Al zo lang ik me kan herinneren heb ik periodes met terugkerende buikpijn. Menig onderzoek heeft plaatsgevonden, zonder resultaat. In 2000 en 2007 heb ik in het ziekenhuis gelegen met een maagontsteking. In 2003 ben ik begonnen met het volgen van een macrobiotisch dieet. De macrobiotisch consulent beloofde me dat wanneer ik me er strict aan zou houden, dat ik dan zou kunnen genezen, niet alleen van mijn buikpijn, maar ook van de ziekte van Parkinson. Ik liet vanaf 2003 regelmatig mijn bloed controleren op vitaminegebreken en inderdaad, ik had meestal een of meerdere vitaminetekorten en dan slikte ik voedingssupplementen. Hoewel ik twijfelde aan het nut van mijn dieet ging ik toch door, omdat ik geen alternatief had. Negen jaar heb ik het macrobiotisch dieet volgehouden. In 2011 heb ik nog een 3-weekse cursus gevolgd om beter macrobiotisch te leren koken, waar ik nog steeds dankbaar voor ben. Maar een jaar later ging het slechter dan ooit en kwam ik in contact met Medisynx. Ik besloot bloedonderzoek te laten doen.

2 mei 2013 bloedprikken

Er is bloed geprikt bij de huisartsenpost aan de Florijnweg 4, 6883 JP te Velp, waarna ik zelf het bloed heb gebracht naar de Rosmolen 40, 6932 ND in Westervoort.

13 mei uitslag bloedprikken

Toen kwam de uitslag. Mijn eerste reactie was er een van vreugde, omdat ik de meeste dingen die ik lekker vind gewoon mag eten, maar na wat nadere bestudering bleek dat dat wel wat voorbarig was. De waarde van mijn Candida Albicans uitslag was 87,17 U/ml (Klasse 4).

15 mei 2013 keukenkastjes uitruimen

Ik ben begonnen met het uit mijn keuken verwijderen van alles wat ik beslist niet mag en daar vielen direct grote gaten. Zo bakte ik meestal in sesamolie en dat mag ik nu niet meer hebben. Ik dacht al lange tijd dat ik niet goed tegen olie kon, maar nu blijkt dat dat niet klopt. Ik ben intolerant voor sesamolie, maar olijfolie verdraag ik prima. Ook de gomasio (gemalen sesamzaadjes met zout) verdwijnt van mijn aanrecht. Dit deed ik dagelijks op de rijst of havermout die ik at voor het ontbijt. Haver mag ik ook niet meer en ook dat at ik regelmatig.

17 mei 2013 kruiden

De kruiden, die ik het meest gebruikte, zoals peterselie en koriander mogen ook niet meer en dat terwijl ik in mijn keuken op de vensterbank eigenlijk altijd verse peterselie en koriander in bakken had staan. Ik besluit de kruiden weg te doen. Nu staan de kruidenbakken eenzaam en leeg voor het raam.

18 mei 2013 lezen papieren Medisynx

Elke keer als ik de papieren doorneem ontdek ik nieuwe dingen. Vandaag lees ik het stukje over Candida Albicans en ik realiseer me dat ik dat blijk te hebben in klasse 4. Wanneer ik vervolgens lees dat ik daardoor vrijwel geen fruit mag eten gedurende 2 jaar, dan word ik daar verdrietig van. Ik hou zo van fruit...

19 mei 2013 grote gaten

Er vallen echt grote gaten in de keukenkastjes, terwijl de dozen met boodschappen om weg te geven zich vullen. Mijn keukenkastjes zijn leger dan ooit.

20 mei 2013 slagroom?

Ik had het eigenlijk al eerder gezien, maar nu lees ik het pas echt en dringt het tot me door: ik mag slagroom, en ben niet lactose-intolerant volgens Medisynx, zoals ik dacht. Niet dat ik nog verlang naar melkprodukten, hoewel ik kaas en yoghurt wel lekker vind af en toe. En ook mag ik koffie en dat heb ik sinds 2006 al niet meer gedronken. Gelukkig komen er dus blijkbaar ook wat produkten bij.

20 mei 2013 obstipatie

Door mijn veranderende voedinggewoonten zijn mijn darmen danig van slag en nu heb ik obstipatie. Vroeger loste ik dat op met het eten van pruimen, maar dat mag nu niet meer. Ook de sesamzaadjes die ik dagelijks at, mogen niet meer.

23 mei 2013 eerste keer acupunctuur

Om 11 uur word ik door mijn beste vriend gebracht voor een consult van 3 uur. Van te voren leek me dat lang, maar ik heb een lijst met vragen en Dr. Vink licht een groot aantal zaken toe. Ze benadrukt dat ik ook alles wat niet getest is voorlopig niet mag eten. Ze raadt me aan voorlopig de dag te beginnen met twee glazen lauw water met daarin opgelost wat pijnboompitten gebakken in een eetlepel olijfolie. Ik gruwel daar bij voorbaat van. Mijn maag is 's morgens vaak zo gevoelig. Ik zie dat niet zitten. Ze raadt me ook aan voldoende te bewegen. Ik vond het de heftigste acupunctuursessie die ik ooit heb meegemaakt, maar ik voel tegelijkertijd dat dit me op de goede weg zet.

24 mei tot en met 26 mei bijkomen van de acupunctuur

Ik moest 3 dagen bijkomen van de acupunctuur. Ik voelde me gekraakt en moe en heb drie dagen grotendeels in bed gelegen.

27 mei pompoenpitten

Tot mijn verbazing mag ik wel pompoenpitten, maar geen pompoen. Vreemd.

28 mei enkel gebroken

's Avonds ben ik onderweg naar een vriendin en terwijl ik de bocht in ga, haakt het hengsel van mijn tas rond het contactsleuteltje van mijn scootmobiel. De scootmobiel slaat om en mijn linkerenkel komt onder de scootmobiel. Ik dacht dat hij verzwikt was en besloot door te rijden naar mijn vriendin. Daar heb ik ruim een half uur met mijn enkel in bak ijskoud water gezeten om de zwelling wat af te remmen. Mijn vriendin bracht me naar het ziekenhuis, waar een foto werd gemaakt en vastgesteld werd dat mijn kuitbeen gebroken is, net boven de enkel. Ik krijg een drukverband, krukken, en het dringende advies vooral niet op de enkel te gaan staan. Alsof ik dat zou willen. Het is erg pijnlijk.

29 mei the morning after the night before

De hele nacht weinig geslapen door de pijn, ondanks maximale pijnstilling. Het 's nachts steeds naar het toilet moeten was ook onhandig. Gelukkig krijg ik hulp en wanneer ik een mailtje stuur naar mijn buren met het verzoek om een een-persoonsbed te mogen lenen, krijg ik daarop een reactie en 's avonds slaap ik beneden. Het lopen met krukken vind ik een ramp. Daar moeten ze echt eens iets beters voor uitvinden. Gelukkig heb ik een rolstoel en gladde vloeren zonder drempels in huis, zodat ik het hele huis door kan rollen.

1 juni - 7 juni 2013

Mijn moeder komt een weekje voor me zorgen. Ik ben haar diep dankbaar.

10 juni 2013 ontdekking nieuwe produkten

Vandaag heb ik boodschppen gedaan en drie produkten gevonden, die ik mag: roggebrood, Lima rijstmelk met vanille en Provamel rijstmelk met kokosmelk. Dit geeft me nieuwe hoop.

13 juni 2013 tweede keer acupunctuur

Ik vertelde Dr. Vink, dat ik forel had gegeten, maar het gevoel had dat ik daar toch niet goed tegen kan. Ze vroeg me of de forel gerookt was? "Ja", zei ik. Ze zei: "dan kun je waarschijnlijk niet tegen de rookbestanddelen, waar de forel in gerookt is. Dat zou ik zelf nou nooit bedacht hebben. Des te meer omdat op de verpakking staat: ingrediënten forel. Ze raadt me ook aan voorlopig geen zuurkool te eten, de pH van mijn urine te gaan meten en buikspieroefeningen te doen. Ze legt me ook uit, dat ik moet proberen om zo snel mogelijk te stoppen met mijn Parkinson-medicatie. In mijn geval gaat dat niet, want dan word ik hulpbehoevend en kan ik niet meer voor mezelf zorgen. "Ja", zei ze toen, "wanneer je medicijnen blijft gebruiken, dan kan ik je moeilijk helpen". Na de acupunctuursessie kost het me 3 uur om vanaf Westervoort weer thuis te komen met de Valystaxi (heen was ik er binnen een uur!). Ik ben doodmoe en ga vroeg naar bed.

14 juni 2013 eerste strikeback van Candida Albicans

Na het ontbijt, voel ik me snel niet goed worden. Ik kokhalsde gedurende ongeveer 30 minuten, terwijl er dan niets uitkomt. Hierbij brak het koude zweet me uit, waardoor ik drijfnat werd. Ik wijt het aan de Candida Albicans en ben vastbesloten me hierdoor niet van de wijs te laten brengen.

17 juni 2013 start meten van de pH van mijn urine

En die was 5,5 en dat is veel te zuur. Hij zou minimaal 6 à 6,5 moeten zijn. Ik gebruik Ph-strips van Vitakruid Vitakruid pH-strips Je kunt op de afbeelding klikken om hem te vergroten. Bij Vitakruid kun je 70 strips kopen voor 20,50 Euro. Ook heb ik gekeken of het gebruik van mucuna pruriëns van directe invloed is op de pH. Dit blijkt niet zo te zijn. Mijn pH blijft 5,5.

19 juni 2013 het gips mag eraf

Gelukkig, het gips mocht eraf. Mijn enkel wordt getaped. Wat een opluchting. Ik merk wel met lopen, dat het pijnlijker is, dus vraag mijn buurman mijn rolstoel weer naar boven te halen, zodat ik weer kan rijden in plaats van schuifelen.

20 juni 2013 opnieuw gips

Woensdagnacht had ik hevige pijn in mijn enkel. Hij begon 's nachts om 2.30 uur ineens heel veel pijn te doen, waarna ik 1000 mg paracetamol heb genomen. Tot mijn verbazing was de pH van mijn urine die ochtend 9 !! Ik ben weer teruggegaan naar het ziekenhuis omdat er een zwelling was ontstaan. Het is opnieuw in het gips gezet en voelt nu een stuk beter.

21 juni 2013 nog steeds obstipatie

Vandaag ben ik begonnen met 2 keer daags probiotica van Sanopharm Plus. Dit moet ik gedurende 2 weken doen. En ja, nog steeds obstipatie, om gek van te worden...

22 juni 2013 macrobiotiek overboord?

Nee, ik ben tot de conclusie gekomen, dat we van de macrobiotiek waardevolle lessen kunnen leren. Zo besluit ik tijdelijk minder kaas te gaan eten, omdat melkprodukten volgens de macrobiotiek de darmwerking vertragen en ik denk dat dit klopt. Hopelijk zal het eten van minder kaas en geen yoghurt leiden tot een betere stoelgang.

23 juni 2013 worstelen met de pH

Ik worstel met het pH-vraagstuk. Ik heb geen idee meer wat ik kan doen om dat te verbeteren. Wanneer ik informatie zoek op internet zie ik lijsten met pH-waarden met daarbij dan weer de opmerking dat iets wel zuur kan zijn, maar niet per se verzurend. Zo is citroen zuur, maar sterk alkaliserend, terwijl zuurkool ook zuur is, maar verzurend. Ik heb lijsten gezien op websites, die elkaar regelrecht tegenspreken. Wanneer echter alle websites hetzelfde zeggen, neem ik de informatie over in mijn Kookboek.

24 juni 2013 een week pH meten

Nu, na een week dagelijks twee keer de pH te hebben gemeten van mijn urine heb ik ontdekt, dat die stabiel en te laag is: vrijwel altijd 5,5. Soms 4,5 of 5 en een enkele keer 6, maar 6,5 heb ik nog niet gehaald. Teleurstellend en dat terwijl ik zo mijn best doe en me keurig aan het dieet hou. En dan lees ik op een website, dat dit vrij normaal is. Dat je, zelfs wanneer je meer basisch gaat eten het toch weken kan duren voordat de pH van je urine omhooggaat.

25 juni 2013 www.vinkipedia.com

Met veel geduld vul ik de lijst in op www.vinkipedia.com. Ik ben hier een paar uur mee bezig geweest, maar nadat ik het afheb vind ik nauwelijks iets interessants, waar ik wat aan heb. O ja, ik blijk Zaanse mayonaise te mogen. Dat is wel fijn, want ik was al langer op zoek naar mayonaise die ik zou mogen. Ik zou liever een veganaise gebruiken, maar daar wordt vaak weer agavestroop aan toegevoegd en dat mag ik niet.

26 juni 2013 eerste dag met gebakken pijnboompitten in lauw water

Bij het opstaan voel ik me erg goed. Zelfs zo goed dat ik besluit het te gaan wagen en de dag te gaan beginnen met pijnboompitten gebakken in een eetlepel olijfolie en dat "opgelost" in lauw water. Het is inderdaad zo smerig als ik dacht, maar het blijft binnen en nu maar hopen dat het helpt tegen de obstipatie.

27 juni 2013 uitslag in mijn gezicht

Bij het in de spiegel kijken vanmorgen ontdek ik dat ik uitslag heb in mijn gezicht. Allemaal kleine rode stipjes. Ik maak me geen zorgen en in de loop van de dag trekt het weer weg.

28 juni 2013 obstipatie

En gaat het nu beter met de obstipatie na drie dagen veel lauw water en 's morgens olijfolie met pijnboompitten? Nee, het is onverminderd vervelend. Vannacht heb ik heel slecht geslapen door buikpijn. Dan ga ik een kopje thee maken, Ik sliep pas om 3.30 uur en was om 7.30 uur al weer klaar wakker. Aan de andere kant voel ik me wel redelijk fit vandaag.

1 juli 2013 obstipatie

Er gebeurt veel in mijn darmen, veel geborrel, lichte kramp en het gaat beter met de obstipatie en dat is een hele opluchting.

3 juli 2013 gips

Het gips mocht eraf vandaag. Ik voel me bevrijd, maar heb nog wel wat ongemak met lopen.

4 juli 2013 einde kuur probiotica

Ik heb het potje probiotica leeggemaakt vandaag. Fijn, een potje minder op het aanrecht.

5 juli 2013 pH meten

Vandaag ben ik begonnen met het bijhouden van de pH van mijn urine en van alles wat ik eet en drink. Ik hoop maar dat ik er iets mee opschiet.

6 juli 2013 Atkins

Ik ben aan het lezen in Dr. Atkins dieetrevolutie en daarin staat: Het eten dat u het vaakst eet en het lekkerst vindt, blijkt vaak onderdeel van uw probleem te zijn. Veel Aziaten zijn allergisch voor rijst, veel Mexicanen allergisch voor mais. Vaak zijn mensen verslaafd aan voedingsmiddelen waar ze intolerant voor zijn. Het voedsel dat ons ziek maakt zorgt er ook voor dat wij ons korte tijd goed voelen. Een klassiek verslavingspatroon. Een alcoholist voelt zich ook altijd eerst beter na een drankje. Afkicken is lastig. Het vraagt moed en wilskracht. Over het algemeen zijn volgens Dr. Atkins de eerste ontwenningsverschijnselen verdwenen na 5 dagen. Ik heb mijn twijfels over deze uitspraken. Volgens mij zijn ze niet gebaseerd op enig onderzoek.

7 juli 2013 voet uit het gips

Vandaag ben ik bij Tjitske de Boer geweest en zij heeft mijn voet er aan herinnerd dat er geen gips meer om zit. Ik ben heel blij, want ik loop nu weer net als voordat ik mijn enkel brak.

10 juli 2013 websites

Wanneer je gaat zoeken op websites naar informatie over wat je wel/niet zou moeten eten, dan ontdek je dat wat de een aanraadt, de ander afraadt. De een zegt, juist wel melkprodukten en dan vooral camembert, de ander geen melkprodukten en beslist geen kaas. Over groente is men het overwegend eens, dat dat goed is. Fruit wordt door de een aangeraden, door de ander niet. Na een dagje surfen concludeer ik dat niemand er echt onderzoek naar heeft gedaan en dat niemand het weet, zucht.

13 juli 2013 kefir en bananen milkshake

Iemand tipte me dat kefir echt het antwoord is op Candida. Beetje broodje-aap-verhaal. Ja, in kefir zitten bacterieën die de Candida in bedwang kunnen houden. Dat klopt, maar het is lang niet afdoende en yoghurt is dan ook goed en nog heel wat andere produkten. Oftewel, met kefir alleen kom je er niet. Vanavond was ik met mijn beste vriend laat uit en hij had zin in een bananenmilkshake. Ik heb even geproefd en vond het mierzoet. Grappig, want vroeger zou ik dat niet zo gemerkt hebben. Blijkbaar verandert je smaak. Ik geef niet zo veel meer om snoep en andere zoetigheden.

14 juli 2013 groentesnack potje sperziebonen

In mijn zoektocht naar een verantwoorde snack aan het eind van de middag, dacht ik ineens aan een potje gekookte sperziebonen, dat ik in de kast had staan. Het is best lekker, vorkje erbij.

15 juli 2013 te veel melkprodukten

Ik ben sinds een paar dagen steeds maar slijm aan het wegslikken en ik denk dat dat komt doordat ik veel meer melkprodukten ben gaan produkten. Dus, nu heb ik me voorgenomen voorlopig slechts een "melkprodukt-moment" per dag in te lassen, totdat het weer beter gaat. Ik slaap inmiddels wel veel beter. Ik neem me voor om de komende dagen me nog eens te verdiepen in verantwoorde groente-snacks. Verder heb ik Youtube-filmpjes gezocht over Candida. Er zijn er veel, maar heel veel reclame voor produkt xyz en veel sensatiefilmpjes met gruwelijke beelden over volkomen uit de hand gelopen infecties.

16 juli 2013 nieuwe pH-strips

Ik heb nieuwe pH-strips gekocht, omdat ik de strips van Vitakruid niet zo betrouwbaar vond. Deze heb ik gekocht bij Healthpower pHion pH-strips Je kunt op de afbeelding klikken om hem te vergroten. Voor 90 strips betaalde ik 12,50 Euro + 6,75 Euro verzendkosten = 19,25 Euro. Je kunt ze ook kopen bij pHion, maar dat is momenteel (september 2013) duurder. Bij www.alkavitae.nl kun je 100 strips kopen voor 18,95 Euro. Zij rekenden op 18 juli 2013 geen verzendkosten en zijn daardoor dus het goedkoopst (voor zover ik weet).

19 juli 2013 cholesterol

Ik heb vandaag toch maar even mijn cholesterol laten prikken.

20 juli 2013 obstipatie voorbij

YES! Mijn ontlasting is weer normaal geworden en daar ben ik heel blij mee.

23 juli 2013 berichtgeving op internet over Medisynx + uitslag cholesterol prikken

Vandaag las ik allerlei negatieve verhalen over Medisynx en mevrouw Vink en dat heeft me licht aan het twijfelen gebracht. Zo twijfel ik bijvoorbeeld over of het wel een goed idee is om melkprodukten te gebruiken. Ik tolereer melk, maar vraag me af of het echt goed voor me is. Wanneer iets niet schadelijk is, wil dat immers niet zeggen, dat het dan goed voor je is. Ik kreeg ook de uitslag van het bloedprikken. Mijn cholesterol was uitstekend! De huisarts suggereerde dat het waarschijnlijk was gekomen door meer beweging (met een gebroken enkel lijkt me dat vrij onwaarschijnlijk).

24 juli 2013 melkprodukten

Ik ben tot de conclusie gekomen dat het gaat om de hoeveelheid die je gebruikt.

26 juli 2013 bezoek aan de huisarts

Mijn huisarts had nog nooit gehoord van Candida in de darmen. Ze kende wel vaginale Candida en Candida die voorkomt bij mensen die HIV-positief zijn. Ze kon er geen medicijnen voor voorschrijven. Ze kon eventueel wel door verwijzen naar een internist, die dan een colonoscopie zou kunnen doen en een hapje nemen uit de darmwand om te zien of er gaatjes in zouden zitten, gemaakt door de Candida. Dat zag ik niet zitten, dus ik laat het zo.

28 juli 2013 vooruitgang

Toen ik opstond merkte ik het al, ik voel me beter, dan gister. Ik pijnig mijn hersenen om te bedenken, hoe het komt en hoe ik het "vast" kan houden, maar heb geen idee.

30 juli 2013 minder Parkinson-medicatie

Ik heb mijn Parkinson-medicatie ( Madopar ) gehalveerd, maar ben wel wat meer Mucuna Pruriëns gaan gebruiken en dat gaat erg goed. Ik heb geen last van trillende handen 's morgens en dat is vreemd. Ik was er zo aan gewend, dat mijn handen mijn wekker waren 's morgens, geen geluid, maar altijd op de tril-functie. Hopelijk blijft het zo.

1 augustus 2013 water met pH groter dan 7

Mineraalwater van Evian heeft een pH groter dan 7 en dat werkt alkaliserend. Dat helpt dus tegen verzuring.

2 augustus 2013 maagproblemen

's Morgens bij het opstaan voelde ik me erg goed, maar na het ontbijt werd ik misselijk en na 30 minuten kokhalzen moest ik overgeven. Het komt denk ik door mijn Parkinson-medicatie. Ik heb het wel eens meer.

3 augustus 2013 nog steeds maagproblemen

Ik was van plan te gaan proberen te stoppen met alle Parkinson-medicatie, maar dat ging niet. Door mijn maagprobleem durf ik geen Mucuna Pruriëns te gebruiken. Ik ben weer terug naar de oude dosering van voor 30 juli, maar gebruik tijdelijk capsules in plaats van breektabletten. Breektabletten irriteren het maagslijmvlies. Helaas worden de capsules bij mij minder goed opgenomen.

6 augustus 2013 melk

Ik heb vandaag voor het eerst na 25 jaar weer een klein bekertje melk gedronken om mijn maag te kalmeren. Best vies, vond ik het. Echt een medicijn.

10 augustus 2013 nog steeds maagproblemen, maar ook een nieuwe ontdekking

Het gaat heel langzaam beter met mijn maag. Ik kan nog steeds geen Mucuna Pruriëns gebruiken. Het staat me heel erg tegen. Ik heb vandaag ontdekt hoe je zelf alkaliserend water met zuiveringszout kunt maken. Ik ga het uitproberen. Wordt vervolgd.

14 augustus 2013 alkaliserend water

Het gebruik van een glas alkaliserend water elke ochtend, bevalt me uitstekend. Af en toe is de pH van mijn urine zelfs 7!

17 augustus 2013 wondermiddel? Deel 1

Een vriendin tipte me dat er Candida cleanser bestaat. Dit schijnt een soort wondermiddel te zijn, waarmee Candida Albicans overgroei binnen 15 dagen wordt teruggedrongen. Ik ga het verder onderzoeken. Wordt vervolgd (zie 1 september). Mocht je ervaringen hebben met dit middel, zowel goed als slecht, neem dan even contact met me op.

22 augustus 2013 omhoog met Parkinson-medicatie

Tja, ik ben omhoog gegaan met mijn Parkinson-medicatie. Ik hoop nog steeds ooit helemaal zonder te kunnen, maar het kan helaas niet anders. Ik kwam steeds aan het eten van de middag te kort. Net als ik dan wilde koken begonnen mijn handen te trillen en dat was erg vervelend.

25 augustus 2013 gezondigd

Tja, hoe doe je dat met jezelf? Ik heb een perzik en een pruim gegeten en het was echt heerlijk. Helaas kreeg ik de volgende dag een herinnering van Candida: "hallo, we zijn er nog en hebben ook genoten van de perzik en de pruim". Wat doe je dan? Eerst was ik boos op mezelf, maar ik kon het mezelf ook vergeven, gelukkig. En heb ik ervan geleerd? Misschien. Ik weet nu weer hoe het ervoor staat en kan dus een volgende keer opnieuw een keuze maken.

26 augustus 2013 tussen de middag belangrijkste maaltijd

Ik heb besloten voortaan, als dat lukt, mijn belangrijkste maaltijd tussen de middag te eten en 's avonds minder en lichter te eten.

29 augustus 2013 Parkinson-medicatie

Het gaat goed met een iets hogere dosering, gelukkig. Dus ik hou het zo.

1 september 2013 wondermiddel? Deel 2

Lufenuron, ook wel lufenurol genaamd is het wondermiddel. Ik heb wat onderzoek gedaan. Het hoeft geen 117 US$ te kosten. Voor slechts 27 US$ of 21 Euro exclusief verzendkosten kun je al een kuur van 2 weken kopen.

4 september 2013 kokosolie

Kokosolie schijnt laxerend te werken. Ik ga het proberen.

5 september 2013 chocola

Wat zijn bonbons toch lekker, maar ja het kan zijn dat er iets in ziet dat ik niet zou mogen, zoals amandelen.

6 september 2013 blaasontsteking

Al enkele dagen had ik pijn in de blaasstreek en vandaag is het bevestigd: Ik heb een blaasontsteking. Ik vraag me af of het komt door de bonbons. Ik heb antibiotica gekregen; Monuril = fosformycinum, 3 gram.

13 september 2013 voeding die Candida bestrijdt

Ik kwam de volgende voedingsmiddelen al meerdere keren tegen: oregano, oregano olie, kefir, knoflook en kokosolie. Gebruik kefir uitsluitend 's morgens en nooit voor het slapen gaan, omdat je dan wakker kunt worden met een droge mond.

14 september 2013 Lufenuron besteld

Ik heb Lufenuron besteld. Ik heb 101,26 Euro betaald voor 4 kuren van ieder 9 gram. Of ik het echt ga gebruiken weet ik nog niet. Ik zie op tegen het idee dat mijn darmen een paar dagen van slag zullen zijn en dan geen Parkinson-medicatie zullen kunnen opnemen.

18 september 2013 effect van melkprodukten bij mij op de ziekte van Parkinson

Sinds een paar dagen gebruik ik kefir, maar ik heb gemerkt dat ik daar erg "zuur" van word, waardoor het trillen, de stijfheid en de vermoeidheid toenemen. Ik stop nu echt een tijdje met alle melkprodukten. Ik wil niet verder omhoog met mijn Parkinson-medicatie. Ik merk weinig van de zogenaamde laxerende werking van kokosolie.

19 september 2013 probiotica kuur

Opnieuw gestart met een probiotica kuur.

20 september 2013 Lufenuron ontvangen

Ik heb het ontvangen. Nu nog een goed moment kiezen om het in te nemen.

25 september 2013 alkaliserende mineralen

Ik heb alkaliserende mineralen besteld en vandaag ontvangen.

1 oktober 2013 pH van rijstmelk en sojayoghurt

Rijstmelk en sojayoghurt zijn beiden sterk verzurend: pH is ongeveer 4.5!

2 oktober 2013 alkaliserende mineralen

Het werkt, de pH van mijn urine gaat langzaam omhoog. Ik blijf mijn pH meten en ik verdun het middel goed, anders wordt het, denk ik, te belastend voor mijn nieren.

13 oktober 2013 Lufenuron

Twee vrienden hebben Lufenuron gebruikt en waren daar erg tevreden over. Een van de twee wil over een maand nog een tweede kuur gaan doen.

18 oktober 2013 zuiveringszoutkuur tegen kanker

Regelmatig kom ik berichten tegen over Candida en kanker. Er zijn steeds meer berichten te vinden op internet van mensen die hun kanker genezen, door er voor te zorgen dat hun lichaam minder zuur wordt. Kanker schijnt te gedijen in een zure omgeving, maar het schijnt zo te zijn, dat het lichaam de kanker kan genezen wanneer het alkalisch is. Zou dit ook gelden voor Candida? Five year update on the guy who cured his stage IV prostate cancer with baking soda.

23 oktober 2013 mesologe

Een vriendin van mij is mesologe en ik heb haar gevraagd te kijken of zo'n Lufenuron-kuur een goed idee is en zij denkt van wel. Daarnaast ontdekte ze dat de Madopar, die ik gebruik voor mijn Parkinson, waarschijnlijk nauwelijks meer iets voor me doet.

29 oktober 2013 Lufenuron dag 1

Vandaag ben ik begonnen met het innemen van 3 gram Lufenuron. Het is een poeder, dat niet vies smaakt. Ik heb brood gesmeerd met een laag roomboter, daar de Lufenuron op gedaan en daarop camembert.

30 oktober 2013 Lufenuron dag 2

Ik ben opgestaan met lichte zeurende hoofdpijn (ongeveer 3 op een schaal van 10, waarbij 10 dan de ergste hoofdpijn is die ik ooit gehad heb). 's Avonds was ik moe en ben op tijd naar bed gegaan.

31 oktober 2013 Lufenuron dag 3

's Morgens hoofdpijn en buikpijn, maar niet al te erg (ongeveer 4 op schaal van 10).

1 november 2013 Lufenuron dag 3

's Morgens lichte hoofdpijn (2) en stevige buikpijn (7) en pijn in mijn onderrug (4) bij het wakker worden. Maar na een ochtenddutje voelde ik me ineens fantastisch. Ik voelde me vitaal en gezond.

2 november 2013 foutje bedankt!

En toen maakte ik een foutje. Ik was op bezoek bij een vriendin en die bood me een chocolaatje aan. Ik zag er een amandel opzitten, die ik keurig verwijderde, maar een deel van het velletje bleef zitten. Ik dacht, dat het geen kwaad zou kunnen, Maar een paar uur later begon ik me ziek te voelen. Ik kon niet in slaap komen en mijn Parkinson-medicatie leek niet te werken. Ik ging steeds meer trillen, totdat ik om 6 uur het niet meer volhield in bed en ben ik beneden op de bank gaan liggen. Het trillen werd nog steeds erger en ik begon spierpijn te krijgen. Om 7.45 op zondagochtend toch maar even de huisartsenpost gebeld en om 8.15 uur kwam een arts me onderzoeken en hij stelde vast dat ik een blaasontsteking had, waarvoor ik antibiotica heb gekregen; Monuril = fosformycinum, 3 gram.

3 november 2013 overreden door een tank

Ik voel me alsof ik door een tank ben overreden. Overal spierpijn en hoewel het beter gaat met mijn blaasontsteking ben ik er toch ziek van. Ik baal. Het ging zo goed en dan dit.

9 november 2013 Lufenuron?

En heeft de Lufenuron nu iets opgeleverd? Ja, voor mij wel. Ik ben van mijn obstipatie af, zo lijkt het. Of mijn Candida nu helemaal weg is betwijfel ik. Zo'n antibioticakuur geeft de Candida nu eenmaal opnieuw een voedingsbasis. Vandaag ben ik weer begonnen met een probioticakuur van 2 weken van Sanopharm.

13 november 2013 zoute chips

Ik kan aardappels en zonnebloemolie verdragen, maar elke keer als ik zoute chips eet, dan heb ik daarna meestal buikpijn en 's nachts dorst. Dus heb ik vandaag besloten dit voortaan slechts in zeer kleine hoeveelheden te eten.

16 november 2013 Alkaliserend water niet bij het eten

Ik was bij een vriendin, die een waterkan heeft gekocht voor alkaliserend water. Het water kan een pH krijgen tot 9.5! Het lijkt me beter dit niet te drinken bij het eten, omdat het het maagzuur neutraliseert, waardoor het zijn werk niet meer kan doen. Maagzuur is belangrijk voor het doden van bacteriën, die in het voedsel zitten en die ontstekingen kunnen veroorzaken in het spijsverteringskanaal.

17 november 2013 pH van zoete groentedrank en koolwater

Ik dacht dat de pH van koolwater en zoete groentendrank basisch was, maar de pH blijkt tussen de 5 en 6 te liggen. Boek: Dr. C. Norman Shealy en Caroline M. Myss - Intuïtieve diagnose in de geneeskunde

25 november 2013 Dr. C. Norman Shealy en Caroline M. Myss - Intuïtieve diagnose in de geneeskunde, Deventer, 1990, 200 blz.

Ik ben dit boek aan het lezen en vind het erg goed. Er zijn een paar bladzijden gewijd aan Candida Albicans. Erg interessant.

10 december 2013 tips om te ontzuren

5 tips om te ontzuren
 • Ga niet uitsluitend alkalisch water drinken. Je maag heeft een bepaalde zuurgraad nodig om voedsel te verteren. Gebruik geen alkalisch=basisch water bij het eten;
 • Eet meer groene groenten, maar sauteer of blancheer ze licht. Rauwe groenten zijn heel zwaar te verteren voor je darmen. Zorg dat 60% van je eten uit groenten bestaat;
 • Eet minder vlees en pasta;
 • Begin de dag met een glas water met verse citroen;
 • Ontstress.

25 december 2013 kerstmis

Ik begon de dag met ontbijt en daarna ben ik een uur bezig geweest met overgeven. Ik heb weer obstipatie en weet niet meer wat ik er aan kan doen. Ik ben met mijn goede vriend Rogier naar de huisartsenpost geweest en kreeg daar Omeprazole voorgeschreven om mijn maag te beschermen en Domperidon zetpillen tegen de misselijkheid. Verder het advies om gezond en vezelrijk te eten en een afspraak te maken bij de huisarts.

27 december 2013 bezoek aan de huisarts

Ze heeft me onderzocht en stelde me gerust. Er was geen reden tot ongerustheid. Veel drinken en vezelrijk eten was het advies.

2014

13 januari 2014 buikpijn, obstipatie en bezoek aan huisarts

Ik ben bij de huisarts geweest en zij schreef me Macrogol en Electrolyten voor, te gebruiken 1 zakje 's morgens en 1 zakje 's avonds, tegen obstipatie. Het hielp een beetje.

17 januari 2014 Mucuna Pruriëns + bloed laten prikken

Vannacht lag ik in bed en ineens wist ik het: de obstipatie komt door de Mucuna Pruriëns. Dit is een Ayurvedisch medicijn, dat ik gebruik om de symptomen van de ziekte van Parkinson te onderdrukken. Ik heb besloten het niet meer te nemen en terug te gaan naar het gebruik van uitsluitend Madopar.

18 januari 2014 huisartsenpost gebeld

Om 4 uur 's ochtends werd ik wakker met heftige buikpijn en dat terwijl ik al 1000 mg paracetamol had genomen. Ik heb de huisartsenpost gebeld en er kwam een arts, die me aanraadde ook nog 600 mg Ibuprofun te gebruiken. Ze raadde me ook aan zoveel pijnstillers te nemen als ik nodig had dit weekend en maandag naar de huisarts te gaan. "Maar", zei ze, "als het erger wordt mag je gerust bellen en dan laten we je opnemen in het ziekenhuis."

19 januari 2014 iets beter

Het gaat iets beter vandaag.

20 januari 2014 ziekenhuisopname

En toen werd ik weer om 2 uur wakker met heftige buikpijn en heb ik de huisartsenpost gebeld. De arts kwam en stelde vast dat ik tenminste weer een blaasontsteking had. Ik werd opgenomen in het ziekenhuis. Bij aankomst in het ziekenhuis werd mijn urine opnieuw getest en werd tot mijn verbazing geen blaasontsteking vastgesteld. Mijn bloed werd onderzocht: ze vonden geen bijzonderheden, dus ik heb geen dikke darmontsteking waar ik bang voor was. Ze gaven me een soort morfine tegen de pijn. Het hielp niet. Daarnaast kreeg ik Macrogol en Electrolyten 3 keer per dag tegen obstipatie en 2 klisma's. Mijn Parkinson-medicatie hadden ze niet en dus kreeg ik mijn ochtend-medicatie van 8 uur pas om 12 uur. Ik heb van 8 tot 12 uur liggen trillen. Ik was erg moe hierdoor. Net alsof je een halve marathon loopt op een lege maag. Ik krijg een scan van mijn buik: geen bijzonderheden, dus geen kanker, gelukkig. Ik ben gewogen en woog 49 kg. Dat was wel weinig vonden ze en dus kwam er een diëtiste met het advies om meer te eten. Ik legde uit, dat ik dat wel wilde, maar dat ik dan weer zo'n buikpijn zou krijgen. In het ziekenhuis vond ik het eten een ramp: veel produkten met suiker, allerlei E-nummers en de avondmaaltijd moest even opwarmen in de magnetron. Hier moest ik van aansterken en dat terwijl ik thuis uitsluitend biologische groenten eet 3 keer per dag. 's Avonds kreeg ik een prik tegen trombose. Niet omdat men dacht dat ik dat nodig zou hebben, maar omdat dat beleid was. Ik voelde me nog zieker, dan toen ik werd opgenomen.

21 januari 2014 terug naar huis

's Nachts nauwelijks geslapen. Er was een vrouw, die zo'n beetje elke 10 minuten "au" riep. 's Morgens kwam de zaalarts langs met 8 co-assistenten om me te informeren dat ze een colonescopie wilden doen. Ik vroeg wat ze verwachtten te vinden en het antwoord was: "eigenlijk niets, maar we willen alles uitsluiten." Ik kreeg een foldertje met een beschrijving van het onderzoek. Ik zag het niet zitten. Het vooruitzicht nog 2 dagen nuchter te moeten zijn, terwijl ik me al zo slap voelde stond me tegen. Bovendien zei de arts, dat als dit onderzoek niets zou uitwijzen, dat ik dan waarschijnlijk prikkelbaar darm syndroom zou hebben. Iets waar ze niets aan kunnen doen. Ik besloot terug naar huis te gaan, maar ja, hoe nu verder? Nog steeds buikpijn, nog steeds moe, nog steeds zwak op mijn benen. Aan de andere kant vond ik het heerlijk weer thuis te zijn.

4 februari 2014 afspraak bij Dr. Holwerda, orthomoleculair arts

Dr. Holwerda informeerde me dat mijn vitamine B1, B2 en B12 weer veel te laag waren. Bovendien was het ijzergehalte aan de lage kant. Mijn vitamine K daarentegen was erg hoog doordat ik veel groene groenten eet. We spraken af, dat ik 2 weken om de dag vitamine B12-injecties zou zetten. Vitamine B1, B2 en ijzer zou ik dan aanvullen met voedingssupplementen.

5 februari 2014 afspraak bij Karen van der Zijden, orthomoleculair diëtiste

Karen vroeg me heel veel over wat ik at en wat niet en waarom. Ze stelde voor een ontlastingonderzoek (dit kostte 169,55 Euro en werd gedaan door Pro Health Medical ) te laten doen op basis waarvan ze dan zou kijken wat nodig was.

13 februari 2014 ontlasting opgestuurd

Vandaag heb ik mijn ontlasting opgestuurd. Het was eigenlijk de eerste keer, dat ik met zo veel aandacht naar mijn ontlasting keek.

15 februari 2014 wilde oregano olie van Solgar

Dit ben ik sinds kort gaan gebruiken, nadat ik hierover gelezen had.

26 februari 2014 uitslag van het ontlastingonderzoek

Uit het onderzoek kwam, dat ik erge dysbiose heb in mijn darmen, een veel te hoge Candida en de zuurgraad van mijn darmen was te hoog. De pH was7, terwijl deze tussen de 5.8 en 6.5 hoort te zijn. Bij mij waren de lactobacillus en enterococcus bacterieën veel te weinig. Enterococcus is een bacterie die erg belangrijk is voor je immuniteit. Dr. Vink van Medisynx heeft hier geen aandacht voor gehad. In de Probiotica die Vink voorschreef, zat de enterococcus niet. De tekorten worden nu aangepakt, door deze aan te vullen. Heel eenvoudig eigenlijk. De Candida wordt nu ook aangepakt. Hierdoor gaat de Candida dood, waardoor je veel afvalstoffen in je lijf krijgt en daarom krijg ik nog iets erbij om mijn lever te ondersteunen bij de afvoer hiervan.

28 februari 2014 evaluatie Medisynx / mijn ervaring met Medisynx

Ik heb besloten niet meer naar Medisynx, Dr. Vink, te gaan. Van de 5 mensen, die ik ken, die naar Medisynx zijn geweest, zijn er 4 voortijdig gestopt, waaronder ik. Ik merkte nauwelijks of geen verbetering. De redenen waarom ik ben gestopt bij Medisynx:
 • Dr. Vink gaf aan dat wanneer ik me aan haar dieet zou houden ik na 2,5 - 3 jaar van de Candida af zou zijn. Ik heb echt ontzettend mijn best gedaan me aan het dieet te houden, maar ik kreeg steeds opnieuw obstipatie en de buikpijn ging ook niet over. Ze gelooft heilig in haar aanpak en staat niet open voor alternatieven of een aanvullende aanpak. Ze wil dat zelfs niet overwegen en al helemaal niet onderzoeken;
 • Toen ze zag, dat ik zo'n hoge Candida-waarde had, had ze een actievere aanpak kunnen voorstellen of me door kunnen verwijzen;
 • In de probiotica van Sanopharm, die zij voorschreef zat geen enterococcus. Enterococcus was de bacterie, waar ik veel te weinig van had;
 • Het voedingsintolerantie-onderzoek, maar ook de acupunctuur is heel duur. Ze verkoopt voedingssupplementen tegen "vriendenprijsjes". Ze beweerde daar geen winst op te maken, maar dat bleek niet waar te zijn;
 • Er zijn veel voedingsmiddelen getest, die ik nooit gebruik. Van de 360 die getest zijn, gebruik ik er 122 nooit. Bovendien zijn er voedingsmiddelen getest, die niet verkrijgbaar zijn in Nederland, terwijl er zo'n 40 voedingsmiddelen niet getest konden worden, die ik veel gebruik. Ik vond het met name vervelend, dat ze van de zeewieren alleen wakame had getest. Ze heeft ook niet gekeken naar voedingsmiddelen die gezond zijn, maar ook voedingsmiddelen getest, waarvan algemeen bekend is dat ze ongezond zijn. Rum, Fanta en cola en canderel zijn bijvoorbeeld wel getest, maar stevia niet;
 • Tijdens mijn tweede bezoek legde ze uit, dat ik moest proberen om zo snel mogelijk te stoppen met mijn Parkinson-medicatie. In mijn geval gaat dat niet, want dan word ik hulpbehoevend en kan ik niet meer voor mezelf zorgen. "Ja", zei ze toen, "wanneer je medicijnen blijft gebruiken, dan kan ik je moeilijk helpen". Dat kwam hard bij me binnen. Het kwam op me over, alsof ze suggereerde, dat ik niet gezond zou willen zijn;
 • Ik vind haar onprettig. Ze geeft af op andere acupuncturisten. Die vindt ze allemaal slecht. Zelfs die door haar zijn opgeleid. Ze vindt zichzelf fantastisch;
 • Je kunt niet winnen: genees je dan komt het door haar, genees je niet, dan is het je eigen schuld.
Ze zal ongetwijfeld andere mensen goed hebben geholpen, waarschijnlijk mensen, die minder ziek waren dan ik. Misschien werkt het uiteindelijk wel? Ik ga wel door met het dieet, maar ik ga niet meer naar haar toe.

1 maart 2014 voedingssupplementen, die zijn aanbevolen door Karen van der Zijden

De volgende supplementen raadt ze me de komende tijd aan:
 • 2 x daags 1 tablet Artisjok-Ramanas (ter ondersteuning van de lever). Te gebruiken gedurende ongeveer 3 maanden. Na 2 maanden 1 stopweek inlassen en daarna nog 1 maand 1 x daags.
 • 2 x daags Prosymbioflor na de maaltijd (onverdund). Bouw dit op; week 1: 2 x daags 5 druppels, week 2: 2 x daags 10 druppels, week 3; 2 x daags 15 druppels, week 4; 2 x daags 20 druppels.
 • Na 4 weken gebruik van Prosymbioflor overstappen op Symbioflor 1 (aanvulling Enterococcus spp). Gebruik 8 weken lang 2 x daags 30 druppels (onverdund, hoeft niet opgebouwd te worden).
 • Zorg dat Prosymbioflor en Symbioflor 1 na opening gekoeld bewaard worden!
 • 1 x Lactibiane Candisis 10M in de ochtend gedurende 14 dagen. Voorkomt hechting en vermenigvuldiging van Candida.
 • 1 x Lactibiane Tolerance in de avond gedurende 2-3 maanden.

3 maart 2014 vervangen van Lactibiane Tolerance

Omdat de capsules Lactibiane Tolerance mais bevatten (en dat is niet goed voor mij) stap ik na overleg met Karen van der Zijden over op: 2 x daags Probiotica van Sanopharm.

5 maart 2014 start met probiotica

Vanavond ben ik gestart met de voedingssupplementen.

8 maart 2014 jeuk

Vannacht had ik erge jeuk op mijn rug en op mijn buik en krabben hielp niet. Gelukkig herinnerde ik me, dat ik mijn middelvinger vast kon houden om mijn lever te ondersteunen. Na een half uur ben ik terug in slaap gevallen.

10 maart 2014 vervangen capsules Lactibiane Candisis 10M

Vannacht lag ik wakker en dacht ineens eraan, dat ik de capsules kan vervangen. De capsules van Mucuna Pruriëns bevatten geen mais. Die maak ik leeg en ik doe de inhoud van de Lactibiane Candisis 10M erin. Dit voelt beter.

2 april 2014 Symbioflor 1

Na overleg met Karen ga ik van 2 x daags 30 druppels Symbioflor 1 na de maaltijd naar 3 x daags 20 druppels voor de maaltijd.

5 april 2014 steeds beter

Het gaat steeds beter. Mijn conditie gaat vooruit. Af en toe heb ik nog wel jeuk, maar ik ben heel blij, dat het elke dag een beetje beter gaat.

7 april 2014 Colloïdaal zilver

Colloïdaal zilver wordt ook vaak ingezet tegen Candida Albicans. Je kunt het ook zelf maken .

19 mei 2014 Vitamine C

Vitamine C helpt op drie manieren bij een Candida overgroei. Ten eerste ondersteunt vitamine C je bijnieren, twee kleine organen die heel belangrijk zijn voor je stofwisseling en je bloedsuikerspiegel (evenals voor de aanmaak van ontstekingsremmers en antihistamine). Ten tweede geeft Vitamine C je immuunsysteem een oppepper en biedt het je lichaam de best mogelijke kans om Candida tegen te gaan. Ten laatste stimuleert het je maagzuur, wat de groei van Candida gistcellen vertraagd.

Zie ook: Candidadieet blogspot.

20 mei 2014 Opnieuw ontlastingonderzoek

Mijn eerste probioticakuur is ten einde en ik wil weten wat het resultaat hiervan is, dus heb ik opnieuw twee reageerbuisjes met mijn ontlasting opgestuurd naar Pro Health Medical.

23 juni 2014 Uitslag ontlastingonderzoek

Het duurde lang dit keer, voordat de uitslag er was. Er is een kleine verbetering voor wat betreft de lactobacillus, maar het niveau enterococcus is nog steeds erg laag en de Candida nog steeds onveranderd hoog. Ik word er een beetje depri van.

25 juni 2014 Weer antibiotica nodig...

Ik heb dit keer een kuurtje Azitromycine gekregen. Dit schiet weeer helemaal niet op zo.

28 juni 2014 Start nieuwe probioticakuur

Ik heb een nieuw voorstel ontvangen van Karen van der Zijden, orthomoleculair diëtiste. Haar voorstel is:
 • 3 x daags Symbioflor 1 (aanvulling Enterococcus spp). en 3 x dgs 2 druppels in elk neusgat, gedurende 8 weken tot 21 augustus;
 • 3 x daags Probiotica van Sanopharm gedurende 6 weken en dan proberen af te bouwen;
 • 3 x daags Bio-6-Plus van Biotica bij de hoofdmaaltijden om de vertering te ondersteunen. Het bevat pancreasconcentraat afkomstig van varken;
 • 2 x dgs (voor ontbijt en voor avondmaaltijd) Bio-Para (fyto tegen candida) gedurende 1 week en daarna 1 x daags tot het op is (dus tot 3 oktober).

1 juli 2014 ontdekking L-glutamine

L-glutamine is betrokken bij een zeer groot aantal stofwisselingsprocessen en wordt voorgeschreven bij Candida en leaky gut syndrome om het darmslijmvlies te ondersteunen.

2 juli 2014 aanvullend middel tegen buikpijn

Ik had last van buikpijn en heb de diëtiste gevraagd of er iets aan te doen was en dat bleek zo te zijn: 2 x dgs 20 ml Aloepure van Energetica Natura.

6 juli 2014 IOCOB over methode Medisynx

Dit zegt IOCOB hierover.

8 juli 2014 gestopt met Bio Para

Na overleg ben ik gestopt met Bio Para. De buikpijn werd te erg. Voorlopig ga ik wel verder met Probiotica van Sanopharm en Symbioflor, maar eerst moet nu de buikpijn over zijn, voordat ik met iets nieuws ga beginnen.

14 juli 2014 gordelroos

De huisarts heeft geconstateerd dat ik gordelroos heb, waar je ook buikpijn van kunt hebben.

6 september 2014 goede website ontdekt

www.townsendletter.com/June2012/candida0612.html

27 oktober 2014 antibioticakuur

Weer een blaasontsteking en weer een antibioticakuur. Zodra de antibioticakuur klaar is ga ik probiotica gebruiken: Vacramal.

1 november 2014 website voor mensen met Candida

http://candida.pilliewillie.nl.

1 juli 2015 Over straling en Candida

Onlangs heb ik ontdekt dat er een zendmast vlakbij mijn huis staat, gericht op mijn slaapkamer. Ik heb geen WIFI, geen DECT-telefoon (= draadloze telefoon), geen mobiele telefoon, maar dus wel een ongezonde dosis straling in mijn huis. Ik ben aan het kijken hoe ik hier mee om kan gaan. Ik kwam deze website tegen over Candida en straling: http://doktercandida.nl/candida-en-straling-van-gsm-umts-wifi/ en deze: http://stralingsbewustzijn.nl/wifi-straling-versnelt-schimmelgroei-en-creeert-600x-meer-gifstoffen/. Ik realiseer me nu, dat het naast aandacht voor je voeding, ook belangrijk is aandacht te geven aan stralingsvermindering.
Afbeelding: aardbeien
.

2 juli 2015 Testen of je Candida hebt

Je kunt het heel makkelijk testen door s'ochtends in een glas water te spugen. Vrij direct of in ieder geval na 15 minuten zie je het volgende gebeuren:
 • Spuug lost op in het water en je ziet het niet meer (geen Candida).
 • Spuug vormt draden (Candida).
 • Spuug vormt draden en zinkt naar de bodem (erge Candida).

7 oktober 2015 Interessant document voor iedereen, die Candida heeft

"Genees! Over lekkende darm en Candida en welk dieet", http://www.rivendellvillage.org, Michael, Download als PDF.

9 oktober 2015 Interessante website over Candida in je huis

"Heb jij Candida in je huis?", 22 juni 2015, www.candidacoach.nl.

23 mei 2016 Dr. Hamer - Nieuwe Germaanse geneeskunde

Inmiddels ben ik tot het inzicht gekomen dat elke ziekte voorafgegaan wordt door een ervaring, die je als traumatisch hebt ervaren zie ook: het boek van Björn Eybl hierover. Ik ben nu bezig met Progressive Mental Alignment (PMA).

26 juni 2016 Luvos Heilaarde en zeoliet

Luvos Heilaarde en zeoliet kunnen ook helpen bij Candida. Let op: zeoliet kan vervuild zijn met aluminium, lood en zware metalen.

19-2-2017 Enterosgel ontdekt

Enterosgel is een gel, dat in de darmen schadelijke stoffen, zoals ziekteverwekkers en alergenen bindt en uit het lichaam verwijdert. Het bestaat uit polymethylsiloxane polyhydrate (70%) en gezuiverd water (30%).
 • Het helpt bij het ontgiften van de darmen.
 • Het verlicht symptomen van indigestie (dyspepsie).
 • Het helpt bij het herstel van lichaamseigen darmflora,
 • Het beschermt het maag- en darmslijmvlies en bevordert de genezing van aanwezige beschadiging.
 • Het vermindert de belasting van lever en nieren.

Enterosgel

Ik ben benieuwd wat het effect zal zijn. Ik ben er vandaag mee begonnen.