Creatief met zuiveringszout tegen verzuringLet op: zuiveringszout is hetzelfde als baksoda of natriumbicarbonaat. Zuiveringszout is NIET hetzelfde als gewoon zout en is ook NIET hetzelfde als bakpoeder. Je kunt zuiveringszout bij de meeste natuurwinkels en de dogist kopen. Zuiveringzout is een echt wondermiddel, dat je op velerlei manieren kan gebruiken én het is goed voor je portemonnee, je gezondheid en het milieu!

Zuiveringszout en verzuring

Zuiveringszout of natriumbicarbonaat vormt de belangrijkste basische buffer in ons bloed en zorgt voor het verwijderen van zuren, waardoor het bloed licht alkalisch blijft (pH 7.365). Naarmate je ouder wordt neemt de hoeveel natriumbicarbonaat in je bloed af. Dit begint gemiddeld rond de leeftijd van 40 jaar. Vanaf deze leeftijd kunnen gezondheidsklachten door verzuring ontstaan. Het volgende kan gebeuren:
  • Het lichaam gaat de overtollige zure afvalstoffen aan basische mineralen binden. De overtollige zuren worden dan opgenomen door basische mineralen en sporenelementen uit de botten, tanden, en/of nagels. Er ontstaan dan “zure zouten” die op diverse plekken in het lichaam kunnen worden opgeslagen. Door verzuring kunnen belangrijke mineralenvoorraden in je lichaam afnemen. Klachten als botontkalking, haaruitval, tandbederf, kalknagels kunnen hierdoor ontstaan.
  • Het lichaam gaat de vloeibare zuren kristalliseren. Hierbij wordt overtollig urinezuur door het lichaam omgezet in urinezuurkristallen. Urinezuurkristallen zetten zich dan af in o.a de gewrichten. Klachten die hier uit voortkomen zijn met name reumatische klachten zoals jicht.
  • Het lichaam gaat vocht vasthouden om de concentratie van zuren te verlagen Door vocht vast te houden op plekken van het lichaam waar vloeibare zuren zich manifesteren, wordt de concentratie van deze zuren lager. Een lagere concentratie betekent dat de zuurgraad op die plekken wordt verlaagd zodat er weer evenwicht ontstaat. Bij oudere mensen zie je dikwijls dat veel vocht wordt vastgehouden in de onderbenen en voeten door het steeds verder verzuren.

Zuiveringszout

Verzuring tegengaan

Wanneer je verzuring wilt verminderen en veroudering tegen wilt gaan, kun je dat doen door dagelijks een glas alkaliserend water te drinken. Het werkt ook goed bij een lichte kater, brandend maagzuur of wanneer je wilt herstellen na een zware (sport)inspanning. Je kunt het ook gebruiken om je mond mee te spoelen bij een tandvleesontsteking. Drink niet meer dan 1 – 2 glazen per dag, bijvoorbeeld een uur voordat je naar bed gaat of ‘s morgens als je net opgestaan bent.

Let op: drink dit water niet bij een maaltijd, omdat het de werking van het maagzuur licht neutraliseert. Maagzuur is nodig bij een maaltijd om bacterieën in het voedsel te doden. Wanneer je je maagzuur neutraliseert tijdens het eten kunnen hierdoor infecties ontstaan in je spijsverteringskanaal.

Ingrediënten voor 1 liter alkaliserend water met zuiveringszout

1 afgestreken theelepel zuiveringszout = natriumbicarbonaat = baksoda en 1 liter lauwwarm mineraalwater of leidingwater

Bereiding

Verwarm het water tot het lauw is. Lauw water is prettiger voor het lichaam, omdat het lichaam dit niet eerst op de juiste temperatuur hoeft te brengen. Voeg het zuiveringszout toe, roer goed. Klaar!

Zuiveringszout

Zuiveringszout is hetzelfde als baksoda of natriumbicarbonaat. Je kunt dit bij een apotheek of goede drogist kopen. Zuiveringzout is een echt wondermiddel, dat je op velerlei manieren kan gebruiken én het is goed voor je portemonnee en je gezondheid!

zuiveringszout helpt bij een lichte kater

Alkaliserend water helpt
bij een lichte kater