Jin Shin Jyutsu

Jin Shin Jyutsu is een duizenden jaren oude kunst om de levensenergie te harmoniseren en energieblokkades in het lichaam op te heffen. De Japanse meester Jiro Murai heeft in het begin van de 20e eeuw deze kennis verzameld en toegankelijk gemaakt. Mary Burmeister heeft deze kennis over de wereld verspreid.

Wij leven dankzij de energie die ons lichaam doorstroomt en ons voortdurend oplaadt. Deze energie houdt ons energiek en gezond. Moeheid en ziekte kan komen doordat de energie niet meer gemakkelijke door ons lichaam stroomt. Het lichaam raakt uit balans en kwaaltjes en ziekte ontstaan, zowel van lichaam en geest. Jin Shin Jyutsu is een eenvoudige methode om jezelf te helpen de energie weer gemakkelijk door je lichaam te laten stromen.

Hiermee kun je jezelf en je gezin of de mensen om je heen helpen. Door je handen stroomt de energie en deze kun je op bepaalde plekken van je lichaam leggen. Door deze plekken aan te raken worden de energiebanen weer ontsloten of in de bestemde banen geleid, zodat het lichaam zichzelf met de weer vrij stromende energie kan helen. In de zelfhulpcursus leer je diagnose vanuit een energetische zienswijze en welke plekken je kunt aanraken om jezelf en anderen te helpen. Hierdoor leer je jezelf kennen en de levensstijl die bij je past voor je gezondheid en voor wat je wilt bereiken.

Meditaties

Hieronder volgen een paar voorbeelden van Jin Shin Jyutsu stromen, die door Mary Burmeister zijn ontwikkeld:

Emoties loslaten met zelfhealing technieken

Eén van de eenvoudige toepassingen van Jin Shin Jyutsu is het vasthouden van je vingers. Zo lang als het prettig voelt, of bijvoorbeeld een paar keer per dag 10 minuten. Wanneer je bezorgdheid of piekeren wilt loslaten, hou dan je duim vast. Wanneer je angst wilt loslaten, hou dan je wijsvinger vast. Wanneer je boosheid wilt loslaten, hou dan je middelvinger vast. Wanneer je verdriet wilt loslaten, hou dan je ringvinger vast. Wanneer je de harmonie wilt herstellen tussen hoe je je van binnen voelt en hoe je je van buiten laat zien, of als je van binnen huilt, maar naar buiten een blije buitenkant toont, hou dan je pink vast.


Dit boek van Felicitas Waldeck over Jin Shin Jyutsu kan ik je van harte aanbevelen.

Meer informatie over Jin Shin Jyutsu op de site van www.jinshinjyutsu.nl.

Voor meer informatie over Jin Shin Jyutsu kun je contact opnemen met
Carien Huijzer.