Recept voor verse doperwten



Ingrediënten voor 4 personen
2 kilo verse doperwten
2 komkommers
1/2 theelepel groentebouillon
1 snufje zwarte peper
1 theelepelmaizena

Indien gewenst
8 muntblaadjes

Totaal benodigde bereidingstijd ± 20 minuten

Voorbereiding
Dop de erwten en was in ruim water.
Snij de komkommers in de lengterichting in vieren en verwijder de zaadlijsten.
Snij de komkommer daarna in blokjes.

Bereiding
Breng een pan met daarin 100 ml water en een halve theelepel groentebouillonpoeder aan de kook.
Doe de doperwten in het kokende water.
Kook de doperwten gedurende ± 5-15 minuten (afhankelijk van de grootte: grote doperwten langer dan kleine).
Voeg de komkommerblokjes enkele minuten voor het eind van de kooktijd toe.
De komkommerblokjes mogen immers niet te gaar worden, maar moeten knapperig blijven.
Schep de groenten uit het kookvocht in een warme opdienschaal.
Breng het kookvocht opnieuw aan de kook.
Doe de maizena in een schaaltje met koud water en roer tot er een glad mengsel ontstaat.
Zodra het kookvocht kookt, voeg langzaam de maizena toe en het snufje zwarte peper.
Schenk de saus over de groenten.

Garneer eventueel met de munt.