Recept voor geblancheerde verse kapucijners met zoete bataat en bloemkool
Ingrediënten voor 4 personen
250 gram verse kapucijners
1 grote zoete bataat
1/2 kleine bloemkool
2 koppen water
snufje zeezout
Totaal benodigde bereidingstijd ± 30 minuten
Voorbereiding
Haal de kapucijners uit de peul, oftewel dop de kapucijners
Was de bataat, schil niet (anders gooi je de mineralen die aan de buitenkant te zitten weg), snij eventueel lelijke stukjes weg en snijd in blokjes.
Was de bloemkool en snij in roosjes.
Bereiding
Doe het water met het zeezout in een pan en zet op een hoog vuur.
Blancheer eerst de bataat en als deze helemaal gaar is haal deze uit de pan.
Dit duurt slechts enkele minuten.
Blancheer dan de kapucijners, gedurende 3-5 minuten, totdat deze gaar zijn.
Blancheer als laatste de bloemkool.
Het kan zijn dat het nodig is om halverwege nog wat water toe te voegen.
Zorg ervoor dat de pan nooit droogkookt.
Met dank aan Dini.