Recept voor kikkererwten Punjabi
Ingrediënten 250 gram of 3/4 kop kikkererwten een laurierblad twee eetlepels sesamolie een kaneelstokje 100 gram gesneden uien een theelepel garam masala 2 theelepels knoflookpuree of 2 teentjes verse knoflook 2 theelepels gemberpuree of een stukje verse gember ter grootte van het laatste kootje van je duim 2 tomaten een snufje zeezout een stukje kombu water Indien gewenst een theelepel gesneden groene koriander ter garnering. Totaal benodigde bereidingstijd ± 1 uur en 45 minuten Voorbereiding Dompel de tomaten in kokend water en verwijder het vel. Verwijder de pitten en snij de tomaten in blokjes. Maak de kikkererwten schoon, was ze 3 à 4 keer en week gedurende 30 min. Pers eventueel het teentje knoflook uit. Rasp de gember op een fijne rasp. Bereiding Doe de kikkererwten met de kombu, het laurierblad en het kaneelstokje en 3 koppen water in de pan en kook 45 minuten in een snelkookpan onder de hoogste druk. Haal het laurierblad en het kaneelstokje eruit. Verhit de sesamolie in een pan en fruit de uien tot ze glazig zien. Voeg garam masala, gember- en knoflookpuree toe en sauteer gedurende 2 à 3 min op een matig vuur. Voeg de tomaten, kikkererwten en het zeezout toe. Doe de deksel op de pan en kook nogmaals gedurende 2 à 3 min. Serveer warm, eventueel gegarneerd met groene koriander.