Recept voor kikkererwten uit de oven
Ingrediënten
1 klein potje kikkererwten of 1 kop gedroogde 2 koppen kikkererwten + 2 cm
kombu
olijfolie
1-2 teentjes knoflook of 1 sjalotje
1 scheutje of 2 eetlepels shoyu of
tamari
water
Totaal benodigde bereidingstijd gedroogde kikkererwten ± 1 uur en 30 minuten
Totaal benodigde bereidingstijd kikkererwten uit een potje ± 30 minuten
Voorbereiding gedroogde kikkererwten
Laat de kikkererwten weken over nacht of gedurende minimaal 6 uur
Bereiding gedroogde kikkererwten
Doe de geweekte kikkererwten en de kombu in een snelkookpan en kook onder de hoogste druk gedurende
45 minuten.
Laat de pan staan gedurende ± 10 minuten zodat de druk erafgaat.
Giet de kikkererwten in een zeef en gooi de kombu weg.
Doe een eetlepel olijfolie in een platte lage vorm en vet deze goed in.
Doe de kikkererwten erbij en rol de kikkererwten in de vorm heen en weer, zodat ze
aan alle kanten blootgesteld zijn geweest aan de olie.
Verwarm de oven voor op 175 graden Celsius.
Doe de schaal met kikkererwten in de oven en verhit 10 minuten op 175 graden.
Haal ze daarna uit de oven.
Voeg een scheutje shoyu of tamari toe en de geperste knoflookteentjes of de fijngesnipperde sjalotjes.
Laat de kikkererwten heen en weer rollen in de vorm zodat ze goed mengen met de knoflook/sjalotjes en shoyu/tamari.
Zet nogmaals in de oven en verhit gedurende 10 minuten op 175 graden.
De kikkererwten kunnen heet, warm of koud gegeten worden.
Serveer met een servetje, omdat ze soms nog een beetje vet kunnen zijn.
Bereiding kikkererwten uit een potje
Giet de kikkererwten in een zeef en gooi het water weg.
Spoel de kikkererwten af onder stromend water.
Kikkererwten uit een potje zijn vrij zout en daarom is het fijn het zoute water er
zo veel mogelijk af te spoelen.
Doe een eetlepel olijfolie in een platte lage vorm en vet deze goed in.
Doe de kikkererwten erbij en rol de kikkererwten in de vorm heen en weer, zodat ze
aan alle kanten blootgesteld zijn geweest aan de olie.
Verwarm de oven voor op 175 graden Celsius.
Doe de schaal met kikkererwten in de oven en verhit 10 minuten op 175 graden.
Haal ze daarna uit de oven.
Voeg een scheutje shoyu of tomari toe en de geperste knoflookteentjes of het fijngesnipperde sjalotje.
Laat de kikkererwten heen en weer rollen in de vorm zodat ze goed mengen met de knoflook/sjalot en shoyu/tamari.
Zet nogmaals in de oven en verhit gedurende 10 minuten op 175 graden.
De kikkererwten kunnen heet, warm of koud gegeten worden.
Serveer met een servetje, omdat ze soms nog een beetje vet kunnen zijn.