Recept voor linzen met zoete bataat, ui, wortel en koriander
Ingrediënten voor 4 personen 1 1/2 kop groene linzen, maar andere grote linzen kan ook 1 middelgrote zoete bataat 1 flinke theelepel dashi of groentebouillonpoeder 1 middelgrote of grote ui 2 wortels 1 klein bosje verse koriander 2 eetlepels shoyu water Indien gewenst 1 snufje kerrie 1 snufje komijnpoeder Totaal benodigde bereidingstijd ± 1 uur 15 minuten Voorbereiding Was de linzen. Je kunt ze ook weken, dat verkort de kooktijd, maar het hoeft niet. Borstel de bataat schoon en schil deze. Snij vervolgens in kleine blokjes. Snipper de ui. Borstel de wortels schoon en snij in schuine plakjes. Was de koriander en snij in kleine stukjes. Bereiding Doe de linzen in de pan, tezamen met het bouillonpoeder, het snufje kerrie en het snufje komijnpoeder. Zet de linzen onder water en breng aan de kook. Laat 45 minuten sudderen op een laag vuur. Voeg de bataat, de shoyu, de wortels en de ui toe, breng aan de kook, roer de groenten er doorheen en laat nog 10 minuten sudderen op een laag vuur. Voeg de koriander toe en roer deze er door en laat nog 5 minuten doorkoken. Klaar!