Recept voor zwarte bonen met kastanjes
Ingrediënten voor 4 personen 1 kop zwarte bonen (de beste zwarte bonen zijn van Hokkaido kwaliteit) 25 kastanjes 1 eetlepel rijstemoutstroop of rijststroop (rijststroop is zoeter dan rijstemoutstroop, dus wanneer je het heel zoet wilt hebben gebruik dan rijststroop anders gebruik je rijstemoutstroop). 2 eetlepels shoyu 1 eetlepel met kleine kop erop kuzu 2 koppen water Totaal benodigde bereidingstijd ± 2 uur Voorbereiding Neem een theedoek en maak deze nat. Wring goed uit en leg de bonen op de helft van de theedoek. Sla de andere helft eroverheen en beweeg met je handen eroverheen, zodat de bonen op deze manier schoongemaakt worden. Was de bonen dus niet in water omdat dan de vliesjes loslaten. Doe de kuzu in een kop en doe er dezelfde hoeveelheid water bij. Meng de kuzu goed met het water. Bereiding Doe de bonen in de snelkookpan, zonder het water en zet het vuur hoog gedurende 1 minuut. Zet daarna het vuur laag, zodat de bonen roosteren maar niet aanbranden. Wanneer de bonen geroosterd zijn, doe er het water en de shoyu bij. Doe de kastanjes erbij en de rijststroop of rijstemoutstroop. Zet het vuur hoog en laat de snelkookpan onder druk komen. Laat 60 minuten koken onder hoge druk. Laat de bonen even afkoelen. Doe vervolgens de kuzu erbij. Breng opnieuw even aan de kook, zodat het een dik mengsel wordt. Klaar. Met dank aan Dini.