Recept voor amazake aardbeienpudding



Ingrediënten voor 4 personen
400 ml gierstamazake of rijstamazake
400 ml water
350 gram verse aardbeien
snufje zeezout
2 eetlepels kuzu

Indien gewenst
30 gram amandelpasta (zonder toegevoegde suiker)

Totaal benodigde bereidingstijd ± 1 uur

Voorbereiding
Was de aardbeien, verwijder de blaadjes en snij door de helft.

Bereiding
Doe de amazake, het water, de amandelpasta, het zout, en 250 gram aardbeien (dus niet alle aardbeien) bij elkaar en breng aan de kook.
Meng de kuzu met hele kop koud water.
Zorg dat de kuzu goed oplost. Zet de pan van het vuur en doe de kuzu erbij.
Laat op een laag vuur licht koken gedurende een paar minuten en roer continu totdat het een dik mengsel wordt.
Hierna kan het verdeeld worden in schaaltjes. Laat nog minimaal 45 minuten afkoelen.
Leg de overgebleven aardbeien erop en dien op.