Recept voor amazake aardbeienpudding
Ingrediënten voor 4 personen 400 ml gierstamazake of rijstamazake 400 ml water 350 gram verse aardbeien snufje zeezout 2 eetlepels kuzu Indien gewenst 30 gram amandelpasta (zonder toegevoegde suiker) Totaal benodigde bereidingstijd ± 1 uur Voorbereiding Was de aardbeien, verwijder de blaadjes en snij door de helft. Bereiding Doe de amazake, het water, de amandelpasta, het zout, en 250 gram aardbeien (dus niet alle aardbeien) bij elkaar en breng aan de kook. Meng de kuzu met hele kop koud water. Zorg dat de kuzu goed oplost. Zet de pan van het vuur en doe de kuzu erbij. Laat op een laag vuur licht koken gedurende een paar minuten en roer continu totdat het een dik mengsel wordt. Hierna kan het verdeeld worden in schaaltjes. Laat nog minimaal 45 minuten afkoelen. Leg de overgebleven aardbeien erop en dien op.