Recept voor amazake hazelnootpudding
Ingrediënten voor 4 personen 150 ml gierstamazake of rijstamazake 1 eetlepel met een kop erop hazelnootpasta 1/4 theelepel vanillepoeder 1 afgestreken eetlepel witte amandelpasta 350 ml rijstmelk of speltmelk 1 snufje zeezout 1 afgestreken eetlepel rijststroop 2 eetlepels kuzu Indien gewenst enkele verse kastanjes, hazelnoten of amandelen ter garnering Totaal benodigde bereidingstijd ± 20 minuten Bereiding Doe de amazake, de amandelpasta, het zout, de hazelnootpasta, het vanillepoeder, de speltmelk of de rijstmelk en de rijststroop bij elkaar, meng goed en breng aan de kook. Meng de kuzu met hele kop speltmelk of rijstmelk. Zorg dat de kuzu goed oplost. Zodra het kokt, zet de pan van het vuur en doe de kuzu erbij. Laat op een laag vuur licht koken gedurende een paar minuten en roer continu totdat het een dik mengsel wordt. Hierna kan het verdeeld worden in schaaltjes. Hazelnootpudding kan zowel warm als koud gegeten worden. Leg de garnering erop en dien op. Met dank aan Dini.