Recept voor appel rozijnen kanten
Ingrediënten voor 4 personen 3 appels 1/2 kop gedroogde rozijnen 1 snufje zeezout (om het zoete naar voren te halen) 4 kopjes water 1 kopje appeldiksap 2 eetlepels rijststroop 2-3 eetlepels witte tahin 5 eetlepels agar agar Indien gewenst 1 snufje kaneel Totaal benodigde bereidingstijd ± 2 uur Voorbereiding Schil de appels en snij in schijfjes of dobbelsteentjes. Was de rozijnen. Wanneer je dit wilt, kun je de rozijnen voorweken in water of appelsap. Bereiding Doe alle ingrediënten en indien gewenst de kaneel, in een pan, meng goed en breng aan de kook. Laat 3 minuten koken op een laag vuur. Doe in een ondiepe schaal of kom en laat afkoelen tot het bijna hard is. Wanneer het wat afgekoeld is kun je het een tijdje in de koelkast zetten. Mix het geheel met een mixer tot het zacht en romig is.