Overige desserts
Op deze pagina vind je de volgende desserts
Recept voor adukibonen met abrikozenIngrediënten voor 2 personen 1 1/2 kop adukibonen 1 stuk kombu van ± 4 centimeter 1 kop gedroogde abrikozen 1 snufje zeezout water Indien gewenst Een schijfje mandarijn ter garnering. Totaal benodigde bereidingstijd ± 60 minuten Bereiding Doe 1 1/2 kop adukibonen, samen met 2 1/2 kop water een kop gedroogde abrikozen in een pan of snelkookpan en breng aan de kook. De adukibonen moeten onder water staan en er moet boven de adukibonen nog 1 vingerkootje water staan. Veeg de kombu af met een vochtige doek en voeg toe. Doe er nog geen zeezout bij. Laat de adukibonen 30 minuten koken in een snelkookpan onder druk of 45 minuten in een gewone pan. Wanneer je ze in een gewone pan kookt, dan kun je ze tot 3 keer toe laten "schrikken" door er een beetje koud water bij te doen. Het "schrikken" zorgt ervoor dat ze eerder gaar zijn. Zodra de adukibonen klaar zijn, voeg een klein snufje zeezout toe om het zoete naar voren te brengen. Laat 5 minuten staan. Laat de adukibonen uitlekken en mix met een staafmixer. Garneer eventueel met een schijfje mandarijn. Met dank aan Dini. |
Adukibonen | |
| ||
Recept voor ame-kuzuIngrediënten voor 2 personen 2 eetlepels gerstemoutstroop 2 eetlepels rijstemoutstroop klein beetje umeconcentraat, zoveel als aan de top van een Chinees eetstokje blijft plakken Snufje zeezout 2 eetlepels kuzu Anderhalve kop water Indien gewenst Een paar amandelen of walnoten voor de garnering Totaal benodigde bereidingstijd ± 20 minuten Bereiding Doe een hele kop water, gerstemoutstroop, tarwestroop, zout en kastanjes bij elkaar en breng aan de kook. Doe Umeconcentraat en kuzu bij elkaar en meng met halve kop koud water. Zorg dat de kuzu goed oplost. Zet de pan van het vuur en doe de kuzu erbij. Laat op een laag vuur licht koken gedurende een paar minuten en roer continu totdat het doorzichtig is. Hierna kan het verdeeld worden in schaaltjes. Laat nog minimaal 45 minuten afkoelen, leg de garnering erop en dien op. |
Kuzu | |
| ||
Recept voor chocolade-avocadomousseIngrediënten voor 4 personen 1 rijpe banaan 1 avocado 4 eetlepels cacaopoeder 1 eetlepel amandelmelk 1/2 theelepel kaneel 2 grote dadels zonder pit Indien gewenst Een halve theelepel stevia of een theelepel rijststroop, als je van erg zoet houdt. Een paar frambozen of een blaadje munt voor de garnering Totaal benodigde bereidingstijd ± 1 uur en 10 minuten Bereiding Doe de banaan, de avocado, cacao, amandelmelk, kaneel, dadels en eventueel de stevia of rijststroop in een blender en maal tot een egaal mengsel. Schep de mousse in mooie schaaltjes en laat een uur afkoelen en opstijven in de koelkast (het wordt niet echt stijf). leg de garnering erop en dien op. |
Chocolade-avocadomousse |