Recept voor zijdentofu met vruchtentopping



Ingrediënten voor 2 personen voor de vruchtentopping

  • 100 gram aardbeien en 100 gram aalbessen (heel vezelrijk) en een scheutje rode vruchtendiksap en 4 eetlepels water of
  • 3 kiwi's en een eetlepel rijststroop en 4 eetlepels water of
  • 2 appels en een scheutje appeldiksap en 4 eetlepels water of
  • 2 grote of 3 kleine pruimen en een scheutje appel diksap en 4 eetlepels water of
  • 2 grote of 3 kleine abrikozen en een eetlepel rijststroop en 4 eetlepels water of
  • 200 gram aardbeien en scheutje rode vruchtendiksap en 4 eetlepels water of
  • 200 gram frambozen (heel vezelrijk) en een scheutje rode vruchtendiksap en 4 eetlepels water of
  • 200 gram bramen (vezelrijk) en een scheutje rode vruchtendiksap en 4 eetlepels water
  • EN 1 snufje zeezout (om het zoete naar voren te halen)
    EN 1 flinke eetlepel maïzena en 3 eetlepels koud water

    Ingrediënten voor 2 personen voor de zijdentofu basis
    300 gram zijdentofu
    1 afgestreken eetlepel ahornsiroop
    1 eetlepel met een kop erop amandelpasta
    2 snufjes vanillepoeder
    1 snufje zeezout (om het zoete naar voren te brengen)

    Indien gewenst
    1 blaadje munt

    Totaal benodigde bereidingstijd ± 1 uur

    Voorbereiding
    Was het fruit, verwijder eventueel blaadjes, pitten of de schil.
    Doe de maizena en het water bij elkaar en meng goed, totdat alle klontjes opgelost zijn.

    Bereiding van de vruchtentopping
    Maak eerst de vruchtentopping, omdat deze af moet koelen.
    Doe de vruchten in een pannetje met het diksap of de rijststroop, een beetje water en snufje zeezout en breng aan de kook.
    Wacht tot het kookt en doe dan het water met de maïzena erbij.
    Blijf roeren zodat het niet aankoekt.
    Laat een minuut doorkoken tot het een beetje dik wordt.
    Wanneer je aalbessen, aardbeien of kiwi gebruikt, doe dan de topping na het koken door een passoir, zodat de pitjes daarin achterblijven.
    Laat de vruchtentopping afkoelen voordat je het gaat gebruiken op de zijdentofu basis.

    Bereiding van de zijdentofu basis
    Doe de zijdentofu, de ahornsiroop, de amandelpasta, het vanillepoeder en het zeezout bij elkaar en mix door elkaar.

    Doe de zijdentofu basis in schaaltjes en doe de afgekoelde topping er bovenop.
    Garneer eventueel met een blaadje munt.

    Met dank aan Dini.