Rejuvelac probiotica of oerbierRejuvelac zit vol met enzymen, rechtsdraaiende melkzuren en vitaminen. Het helpt de spijsvertering. De smaak van Rejuvelac moet een beetje citroenachtig, scherp en licht pittig, met een mild aarde-achtige aroma zijn.

Ingrediënten
graankorrels, bijvoorbeeld boekweit, gerst, gierst, kamut, rijst, tarwe,
schoon water, bijvoorbeeld mineraalwater, gedestilleerd water (geen kraanwater)

Totaal benodigde bereidingstijd ± 1,5 dagen of 36 uur

Bereiding
Neem een kopje graankorrels en was ze in een zeef onder een stromende kraan. Doe ze in een glazen (inmaak)pot met 2,5 kop schoon water. Dek de pot af met een kaasdoek. Zet de kaasdoek vast met een elastiekje. Zet de pot weg op een plaats in kamertemperatuur. De Rejuvelac is het water wat drijft op het graan. Wacht 1,5 dag en giet de Rejuvelac af. Zet het water in de koelkast. Drink een half kopje Rejuvelac bij het eten. Doe daarna weer een half kopje water bij het overgebleven graan en het water en laat weer 24 uur op kamertemperatuur staan. Je kunt dit gedurende maximaal ongeveer 10 dagen zo doen.

LET OP
De fermentatie kan ook fout gaan, doordat de pot niet schoon genoeg was bijvoorbeeld of omdat de kwaliteit van het water onvoldoende was en dan ontstaat er schimmel. Gooi het mengsel weg als er schimmel op komt of als het slecht smaakt. Kook de pot en het kaasdoek goed uit, voordat je deze opnieuw gebruikt.

Rejuvelac

Rejuvelac