Recept voor mangopompoenpunch



Dit is een mild gekruid, zacht drankje. Goed voor de maag en eetlustopwekkend.
Ingrediënten
100 gram zacht pompoenvruchtvlees (gebruik zoveel mogelijk uit het centrum van de pompoen zonder de pitten)
een mespuntje kerrie
een theelepel mangopuree met munt of mangochutney met garam masala of gewone mangochutney
2 theelepels jasmijnthee
een snufje zeezout

Indien gewenst
geroosterde pompoenpitten of geroosterde pompoenpitten met tamari
stukjes mango

Totaal benodigde bereidingstijd ± 30 minuten

Bereiding
Pureer de pompoen met zout, kerrie, de mangopuree of de mangochutney in een keukenmachine of met de staafmixer.
Laat de jasmijn thee 5 min trekken in 125 cl kokend water.
Zeef de thee over de gepureerde pompoen.
Roer de drank, schenk in het glas en doe er indien gewenst een paar ijsblokjes bij.

Garneer eventueel met de pompoenpitten of stukjes mango.