Recept voor mangopompoenpunch
Dit is een mild gekruid, zacht drankje. Goed voor de maag en eetlustopwekkend. Ingrediënten 100 gram zacht pompoenvruchtvlees (gebruik zoveel mogelijk uit het centrum van de pompoen zonder de pitten) een mespuntje kerrie een theelepel mangopuree met munt of mangochutney met garam masala of gewone mangochutney 2 theelepels jasmijnthee een snufje zeezout Indien gewenst geroosterde pompoenpitten of geroosterde pompoenpitten met tamari stukjes mango Totaal benodigde bereidingstijd ± 30 minuten Bereiding Pureer de pompoen met zout, kerrie, de mangopuree of de mangochutney in een keukenmachine of met de staafmixer. Laat de jasmijn thee 5 min trekken in 125 cl kokend water. Zeef de thee over de gepureerde pompoen. Roer de drank, schenk in het glas en doe er indien gewenst een paar ijsblokjes bij. Garneer eventueel met de pompoenpitten of stukjes mango.