Recept voor bruine rijst met bleekselderij, doperwten en champignons



Ingrediënten voor 4 personen
300 gram bruine rijst of zilvervliesrijst
2 preien
3 uien
250 gram champignons
2 stengels bleekselderij
1 theelepel gemberpoeder
3 eetlepels zonnebloemolie
0,4 liter groentebouillon
200 gram diepvries doperwten
100 gram ongezouten cashewnoten
2 eetlepels maïzena
1 snufje zeezout
1 snufje peper
1 klein scheutje shoyu

Totaal benodigde bereidingstijd ± 60 minuten

Voorbereiding
Was de rijst in een kom met ruim water en schep het met je hand in een zeef, zodat eventueel steentjes onderin blijven liggen.
Droog na het wassen de onderkant van de zeef af.
Snipper de uien.
Maak de preien schoon en snij in ringen.
Maak de bleekselderij schoon en snij in stukjes.
Was de champignons, snij de onderkant van de steeltjes eraf en snij ze in twee.

Bereiding
Doe de rijst in een snelkookpan met een snufje zeezout en kook onder maximale druk gedurende 45 minuten.
Wanneer het klaar is neem dan het deksel van de pan en laat de rijst nog een paar minuten droog dampen.
Verhit de olie in een wok of braadpan en fruit hierin de uien, de prei en de bleekselderij gedurende ongeveer 5 minuten.
Strooi het gemberpoeder over de groenten en schenk de bouillon in de braadpan of wok.
Voeg de champignons, de doperwten en de cashewnoten toe en laat de groenten circa 8 minuten sudderen.
Doe de maïzena in een schaaltje met een scheutje koud water een meng totdat alle klontjes verdwenen zijn.
Voeg dit toe aan de braadpan of wok.
Breng de groenten op smaak met wat zeezout, peper en shoyu.
Voeg als laatste de cashewnoten toe en meng.
Serveer de rijst en groenten afzonderlijk of maak er een eenpansgerecht van.