Recept voor bruine rijst paella met tofu
Ingrediënten voor 4 personen twee eetlepels olijfolie een grote ui een grote rode paprika twee teentjes knoflook een blik van 400 gram gepelde tomaten in blokjes een snuifje zeezout twee theelepels geel wortel (koenjit) een theelepel gedroogde basilicum 600 cl groentebouillon 250 gram gekookte kikkererwten 250 gram Tofu 250 gram bruine rijst Indien gewenst ter garnering verse of gedroogde tijm verse of gedroogde oregano 60 gram geroosterde geschaafde amandelen Voorbereiding pel en snipper de ui maak de rode paprika schoon en snij in blokjes pel de knoflook en pers uit spoel de tofu af en snij in kleine blokjes en laat uitlekken Totaal benodigde bereidingstijd ± 70 minuten Bereiding Doe de bruine rijst in een pan met een vingerkootje water erboven, breng aan de kook en laat gedurende 25 minuten koken Verhit de olie in een grote kookpan en fruit daarin de uien, paprika en de knoflook in 2-3 min totdat deze glazig zien. Voeg de tomaat, het snufje zeezout, de geel wortel en de basilicum toe en laat alles op een laag vuur gedurende 5 min stoven. Giet de bouillon in de pan, voeg de kikkererwten toe, breng de bouillon aan de kook en roer de rijst erdoor. Draai het vuur laag en laat afgedekt onder af en toe roeren, gedurende 20 min zachtjes koken totdat de rijst gaar is en het vocht vrijwel helemaal is geabsorbeerd. Schep de tofu door de paella en laat het zonder deksel op de pan gedurende 10 min doorwarmen. Neem de pan van het vuur en laat afgedekt gedurende 10 min rusten. Schep de paella in een voorverwarmde schaal, garneer met de amandelen, de tijm en/of de oregano en serveer direct met een mooie glimlach op je gezicht.