Recept voor bruine rijst paella met tofu



Ingrediënten voor 4 personen
twee eetlepels olijfolie
een grote ui
een grote rode paprika
twee teentjes knoflook
een blik van 400 gram gepelde tomaten in blokjes
een snuifje zeezout
twee theelepels geel wortel (koenjit)
een theelepel gedroogde basilicum
600 cl groentebouillon
250 gram gekookte kikkererwten
250 gram Tofu
250 gram bruine rijst

Indien gewenst ter garnering
verse of gedroogde tijm
verse of gedroogde oregano
60 gram geroosterde geschaafde amandelen

Voorbereiding
pel en snipper de ui
maak de rode paprika schoon en snij in blokjes
pel de knoflook en pers uit
spoel de tofu af en snij in kleine blokjes en laat uitlekken

Totaal benodigde bereidingstijd ± 70 minuten

Bereiding
Doe de bruine rijst in een pan met een vingerkootje water erboven, breng aan de kook en laat gedurende 25 minuten koken Verhit de olie in een grote kookpan en fruit daarin de uien, paprika en de knoflook in 2-3 min totdat deze glazig zien. Voeg de tomaat, het snufje zeezout, de geel wortel en de basilicum toe en laat alles op een laag vuur gedurende 5 min stoven.
Giet de bouillon in de pan, voeg de kikkererwten toe, breng de bouillon aan de kook en roer de rijst erdoor. Draai het vuur laag en laat afgedekt onder af en toe roeren, gedurende 20 min zachtjes koken totdat de rijst gaar is en het vocht vrijwel helemaal is geabsorbeerd.
Schep de tofu door de paella en laat het zonder deksel op de pan gedurende 10 min doorwarmen. Neem de pan van het vuur en laat afgedekt gedurende 10 min rusten. Schep de paella in een voorverwarmde schaal, garneer met de amandelen, de tijm en/of de oregano en serveer direct met een mooie glimlach op je gezicht.