Recept voor walnootrijst



Ingrediënten voor 4 personen
1 kop bruine rijst
1 - 1,5 kop walnoten
1 eetlepel shoyu
2 koppen water
Snufje zeezout

Totaal benodigde bereidingstijd ± 60 minuten

Bereiding
Was de rijst in een kom met ruim water en schep het met je hand in een zeef, zodat eventueel steentjes onderin blijven liggen.
Droog na het wassen de onderkant van de zeef af.
Kook de rijst met een snufje zeezout in de snelkookpan gedurende 50 minuten op de hoogste druk.
Doe 1 kop walnoten in de suribachi en maal ze voor 50% fijn.
Voeg de shoyu toe en maal verder tot het bijna een klomp vormt.
Nadat de rijst gekookt is, neem het deksel af en spreid de walnootsaus bovenop uit.
Doe het deksel weer op de pan en laat nog 5 min staan.
Meng dan de saus goed door de rijst en serveer met als garnering de overgebleven walnoten.