Recept voor bulghur of bulgur met peulen, raapstelen en tofu
Ingrediënten voor 4 personen 1 kop bulgur 2,5 koppen water 2 snufjes zeezout of een half bouillonblokje 2 theelepels kerrie 4 eetlepels zonnebloemolie 350 gram peultjes 1 bosje raapstelen 200 gram Tofu Indien gewenst peterselie ter garnering Totaal benodigde bereidingstijd ± 25 minuten Voorbereiding Maak de peultjes schoon en haal de draadjes er af. Was de raapstelen en snij ze in stukjes. Bereiding Doe water en zeezout in een pan en breng aan de kook. Doe de bulghur in een andere pan en schenk het kokende water erbovenop. Doe het deksel erop en draai het vuur laag. Laat 20 minuten sudderen op een laag vuur. Verkruimel de tofu met een vork en bestrooi de korrels met kerrie en een snufje zeezout. Verhit de olie in een braadpan en fruit hierin de tofu korrels gedurende ± 10 minuten. Kook de peultjes en de raapstelen gedurende ± 12 minuten in een bodem water met een snufje zeezout. Roer de groenten en de tofu korrels door de bulgur. Garneer eventueel met fijngesneden peterselie.