Recept voor bulghursalade met kikkererwten
Ingrediënten voor 4 personen 3/4 kop bulgur 3/4 kop kikkererwten 1 stukje kombu van een centimeter 1 afgestreken eetlepel groente bouillonpoeder twee derde komkommer 10 radijsjes water Indien gewenst een beetje fijngesneden tuinkers, fijngesneden purperkers of fijngesneden peterselie ter garnering. Totaal benodigde bereidingstijd ± 60 minuten Voorbereiding Snij de komkommer in de lengterichting door de helft en daarna nog een keer in de lengterichting door de helft. Haal de pitten eruit met een lepel. Snij de komkommer nu in blokjes. Was de radijsjes en snij het loof er af. Snij de radijsjes in blokjes. Bewaar het loof en snij in hele kleine stukjes. Bereiding Doe de kikkererwten en de kombu in de snelkookpan en kook onder de hoogste druk gedurende 45 minuten. Giet het water eraf en laat de kikkererwten afkoelen in een schaal. Gooi de kombu weg. Deze is wel eetbaar, maar niet lekker. Spoel de bulghur af in een zeef. Doe de bulghur in een pan met anderhalve kop water en breng aan de kook. Als het kookt, voeg dan na 5 minuten het groentebouillonpoeder toe. Laat 20 minuten sudderen op een laag vuur. Controleer af en toe of er nog genoeg water opzet en voeg indien nodig een heel klein beetje toe. Aan het eind van het kookproces mag er geen water meer over zijn. Doe de komkommer en de radijsjes in een schaal en doe de kikkererwten en de bulghur erbij. Roer nog niet om maar wacht tot de bulghur helemaal afgekoeld is. Voeg nu nog de fijngesneden radijsblaadjes toe en roer het geheel goed om. Bulghursalade met kikkererwten is heerlijk met tahini dressing van witte tahin sesampasta. Eventueel kun je het nog garneren met een beetje tuinkers, purperkers of peterselie. Met dank aan Dini.