Recept voor couscous
Ingrediënten voor 4 personen 250 gram instant couscous (couscous die een kooktijd heeft van ongeveer 5 minuten). Wanneer de couscous een langere kooktijd heeft, dan eerst de couscous apart koken. 1/2 theelepel kaneel 1/2 theelepel komijnpoeder 2 draadjes saffraan 1 middelgrote ui 100 gram koolraap of meiraap of raapjes 100 gram winterpeen of wortel 2 gedroogde ongezwavelde abrikozen 1 snufje versgemalen zwarte peper 1/2 theelepel zeezout water Indien gewenst 1/2 theelepel paprikapoeder 200 gram gepelde hele tomaten uit blik of ongeveer 2 verse tomaten 1 snufje ras al hanout 2 eetlepels verse koriander ter garnering Totaal benodigde bereidingstijd ± 50 minuten Voorbereiding Maak de 2 draadjes saffraan fijn, bijvoorbeeld in een suribachi of vijzel Snij de uien in plakken Snij de koolraap, meiraap of raapjes in blokjes Snij de winterpeen of wortel in plakjes Snij eventueel de tomaat in blokjes Hak eventueel de koriander fijn Bereiding Doe de olijolie in een hoge pan met een dikke bodem en verhit boven een matig vuur. Bak de kaneel, komijn, saffraan en eventueel het paprikapoeder in de olie gedurende ± 1 minuut. Voeg de ui, koolraap / meiraap / raapjes, winterpeen / wortel, en abrikozen toe en sauteer het geheel gedurende ± 5 minuten. Voeg 1 liter water toe en eventueel de tomaten en breng op een matig vuur aan de kook. Laat het ± 30 minuten koken. Meng de couscous door de saus. Laat afgedekt 5 minuten staan. Voeg peper en zeezout toe naar smaak en eventueel een snufje ras al hanout. Garneer eventueel met de verse koriander en je mooiste glimlach.