Recept voor couscous



Ingrediënten voor 4 personen
250 gram instant couscous (couscous die een kooktijd heeft van ongeveer 5 minuten). Wanneer de couscous een langere kooktijd heeft, dan eerst de couscous apart koken.
1/2 theelepel kaneel
1/2 theelepel komijnpoeder
2 draadjes saffraan
1 middelgrote ui
100 gram koolraap of meiraap of raapjes
100 gram winterpeen of wortel
2 gedroogde ongezwavelde abrikozen
1 snufje versgemalen zwarte peper
1/2 theelepel zeezout
water
Indien gewenst
1/2 theelepel paprikapoeder
200 gram gepelde hele tomaten uit blik of ongeveer 2 verse tomaten
1 snufje ras al hanout
2 eetlepels verse koriander ter garnering

Totaal benodigde bereidingstijd ± 50 minuten

Voorbereiding
Maak de 2 draadjes saffraan fijn, bijvoorbeeld in een suribachi of vijzel
Snij de uien in plakken
Snij de koolraap, meiraap of raapjes in blokjes
Snij de winterpeen of wortel in plakjes
Snij eventueel de tomaat in blokjes
Hak eventueel de koriander fijn

Bereiding
Doe de olijolie in een hoge pan met een dikke bodem en verhit boven een matig vuur.
Bak de kaneel, komijn, saffraan en eventueel het paprikapoeder in de olie gedurende ± 1 minuut.
Voeg de ui, koolraap / meiraap / raapjes, winterpeen / wortel, en abrikozen toe en sauteer het geheel gedurende ± 5 minuten.
Voeg 1 liter water toe en eventueel de tomaten en breng op een matig vuur aan de kook. Laat het ± 30 minuten koken.
Meng de couscous door de saus. Laat afgedekt 5 minuten staan.
Voeg peper en zeezout toe naar smaak en eventueel een snufje ras al hanout.

Garneer eventueel met de verse koriander en je mooiste glimlach.