Recept voor gerstkroketten met champignonsaus
Ingrediënten voor 4 personen 100 gram gerstvlokken 3 sjalotten 1 wortel 1 eetlepel fijngehakte peterselie 250 gram champignons 2 eetlepels olijfolie 1 scheutje tamari kuzu of arrowroot 1 snufje peper 1 snufje zeezout 1 snufje marjoraan or marjolein 1 snufje dashi of bouillonpoeder 1/4 liter water Totaal benodigde bereidingstijd ± 30 minuten Voorbereiding Snipper de sjalotten en snij de wortel klein of rasp de wortel met een grove rasp. Hak de peterselie. Bereiding Laat de gerstvlokken 15 minuten opzwellen in 1/4 liter warm water met een snufje zeezout en een snufje dashi of bouillonpoeder. Zodra het een stevige brij wordt, voeg je de sjalotten, de wortel en gehakte peterselie toe. Goed mengen en kroketten rollen. Bak ze in een pan of een frituurpan. Bak de de champignons in wat olijfolie of geroosterde sesamolie en voeg de marjoraan toe. Voeg peper, een snufje zeezout en tamari toe. Meng de kuzu of de arrowroot aan met wat koud water, totdat er geen klontjes meer inzitten en giet dat geheel al roerend over de champignons. Laat nog even indikken.