Recept voor gerstkroketten met champignonsaus



Ingrediënten voor 4 personen
100 gram gerstvlokken
3 sjalotten
1 wortel
1 eetlepel fijngehakte peterselie
250 gram champignons
2 eetlepels olijfolie
1 scheutje tamari
kuzu of arrowroot
1 snufje peper
1 snufje zeezout
1 snufje marjoraan or marjolein
1 snufje dashi of bouillonpoeder
1/4 liter water

Totaal benodigde bereidingstijd ± 30 minuten

Voorbereiding
Snipper de sjalotten en snij de wortel klein of rasp de wortel met een grove rasp.
Hak de peterselie.

Bereiding
Laat de gerstvlokken 15 minuten opzwellen in 1/4 liter warm water met een snufje zeezout en een snufje dashi of bouillonpoeder.
Zodra het een stevige brij wordt, voeg je de sjalotten, de wortel en gehakte peterselie toe.
Goed mengen en kroketten rollen.
Bak ze in een pan of een frituurpan.
Bak de de champignons in wat olijfolie of geroosterde sesamolie en voeg de marjoraan toe.
Voeg peper, een snufje zeezout en tamari toe.
Meng de kuzu of de arrowroot aan met wat koud water, totdat er geen klontjes meer inzitten en giet dat geheel al roerend over de champignons.
Laat nog even indikken.