Recept voor gierst met pompoen



Ingrediënten voor 4 personen
1 kop gierst
1 kop kleine blokjes pompoen
snufje zeezout
3 koppen water

Indien gewenst
fijngesneden peterselie of fijngesneden bosuitjes of geroosterde zonnebloempitten ter garnering.

Totaal benodigde bereidingstijd ± 40 minuten

Voorbereiding
Was de gierst in een zeef en droog na het wassen de onderkant van de zeef af.
Borstel de pompoen schoon snij kop en staart eraf.
Snij de pompoen in kleine blokjes

Bereiding
Doe eerst de gierst en daar bovenop de pompoen in een gietijzeren pan.
Doe het water en het zout erbij.
Doe het deksel erop en breng aan het koken.
Zodra het kookt zet je het vuur laag en laat nog 25-35 minuten sudderen op een laag vuur.
Schep gierst en pompoen in een schaal, roer door.
Doe de garnering erop.