Recept voor gekookte gierstpap met groenten
Ingrediënten voor 4 personen 2 koppen gierst 3 koppen verse groenten, zoals pompoen, kool, wortelen, uien, mais of pastinaak (je hoeft niet alle groenten te gebruiken) 7 koppen water Snufje zeezout Totaal benodigde bereidingstijd ± 40 minuten Voorbereiding Was de gierst in een zeef en droog na het wassen de onderkant van de zeef af. Bereiding Leg de groenten als volgt in de snelkookpan (van meest yin naar meest yang): eerst de ui, dan de mais, dan de kool, vervolgens de pompoen en bovenop wortel of pastinaak. Deze volgorde wordt gebruikt, zodat de groenten zo veel mogelijk in hun eigen vocht gaar kunnen koken. Doe de gierst er bovenop. Giet het water eroverheen. Breng langzaam aan de kook. Wanneer het kookt voeg een snufje zeezout toe en doe het deksel erop. Laat het geheel 15-20 minuten onder hoge druk koken. Laat rustig afkoelen.