Recept voor gekookte graanvlokken als ontbijt



Ingrediënten voor 4 personen
2 koppen graanvlokken, bestaande uit bijvoorbeeld:

  • 1/2 Amaranthvlokken en 1/2 quinoavlokken
  • Boekweitvlokken
  • 1/2 boekweit- en 1/2 rijstvlokken
  • Gerstvlokken
  • 1/2 gerst- en 1/2 roggevlokken
  • Gierstvlokken
  • Havervlokken
  • Havermoutvlokken
  • 1/2 Havermout- en 1/2 rijstvlokken
  • Maisvlokken
  • 1/2 Mais en 1/2 rijstvlokken
  • Quinoavlokken
  • Rijstvlokken
  • Roggevlokken

  • 5-6 koppen water
    1-2 snufjes zout

    Indien gewenst
    Gomasio of geroosterde zaden ter garnering.
    Wanneer je havermout maakt is gedroogd dulse zeewier een lekkere garnering.
    Je kunt er ook krenten of rozijnen of cranberry's doorheen doen en deze vanaf het begin aan mee koken.
    Je kunt ook wat lijnzaad mee koken.
    Je kunt ook garneren met een paar noten.

    Totaal benodigde bereidingstijd is afhankelijk van het soort vlokken dat je gebruikt, maar maximaal 15 minuten

    Bereiding
    Breng water aan de kook en voeg het zout toe.
    Voeg nu de vlokken toe en laat afhankelijk van het soort vlokken koken.
  • 1/2 Amaranthvlokken en 1/2 quinoavlokken moet 10 minuten koken en daarna nog 5 minuten wellen.
  • Boekweitvlokken moeten 10 minuten koken.
  • 1/2 boekweit- en 1/2 rijstvlokken moet 10 minuten koken en daarna nog 5 minuten wellen.
  • Gerstvlokken moeten 20 minuten koken en daarna nog 5 minuten wellen.
  • 1/2 Gerst- en 1/2 roggevlokken moet 20 minuten koken en daarna nog 10 minuten wellen.
  • Gierstvlokken moeten 7-10 minuten kokenen daarna nog 5 minuten wellen.
  • Havervlokken moeten 30 minuten koken en daarna nog 10 minuten wellen.
  • Havermoutvlokken moeten 10 minuten koken en daarna nog 5 minuten wellen.
  • 1/2 Havermout- en 1/2 rijstvlokken moet 10 minuten koken.
  • Maisvlokken moeten 15 minuten koken en daarna nog 5 minuten wellen.
  • 1/2 Mais en 1/2 rijstvlokken moet 15 minuten koken en daarna nog 5 minuten wellen.
  • Quinoavlokken moeten 10 minuten koken en daarna nog 5 minuten wellen.
  • Rijstvlokken moeten 10 minuten koken en daarna nog 5 minuten wellen.
  • Roggevlokken moeten 20 minuten koken en daarna nog 10 minuten wellen.
  •