Recept voor kasha salade



Ingrediënten voor 4 personen
1 kop kasha
2 koppen water
1 snufje zeezout
1 kop zuurkool
1 kop boerenkool
4 radijsjes
1 kop tempeh in kleine blokjes
1 theelepel peterselie
2 theelepels tamari
1/2 theelepel gembersap

Indien gewenst
Geroosterde zaden ter garnering.

Totaal benodigde bereidingstijd ± 30 minuten

Voorbereiding
Doe de kasha, het zeezout en het water in een snelkookpan en kook gedurende 10 tot 15 minuten onder druk.
Laat rustig afkoelen.
Snij de boerenkool en blancheer gedurende 1 tot 2 minuten.
Snij de radijsjes en blancheer gedurende 1 minuut.
Snij de tempeh in kleine blokjes en kook gedurende een paar minuten.
Snij de peterselie en kook gedurende 1 minuut.
Wanneer je geen gembersap hebt, dan kun je dat makkelijk zelf maken door verse gember te raspen en deze met de blote hand uit te knijpen.

Bereiding
Doe de afgekoelde kasha in een grote schaal.
Voeg zuurkool, boerenkool, radijsjes, tempeh en peterselie toe en roer goed.
Voeg tamari en gembersap toe. Roer goed.
Serveer met geroosterde pompoenpitten.