Recept voor parelgerst (hato mugi) met kikkererwten en groenten
Ingrediënten voor 2 personen 1 1/2 eetlepel olijfolie 1/2 ui 1 teentje knoflook 70 gram hato mugi of parelgerst halve theelepel kaneel halve theelepel koriander poeder (ketoembar) halve theelepel komijn poeder (djinten) snufje zeezout snufje zwarte peper 350 cl groentebouillon een grote wortel een kleine courgette 175 gram gekookte kikkererwten 20 gram rozijnen 40 gram ongezouten cashewnoten of pinda's Indien gewenst verse peterselie om te garneren Voorbereiding snipper de ui pel de knoflook en pers uit schrap de wortel en snij in dikke schuine plakjes maak de courgette schoon en snij in blokjes kook de groentebouillon Totaal benodigde bereidingstijd ± 50 minuten Bereiding Verhit de olijf olie in een grote pan en fruit de uien en knoflook tot deze glazig zijn. Breng in een aparte pan de parelgerst met een vingerkootje water erboven op aan de kook en laat 20 minuten koken. Voeg parelgerst, kaneel, korianderpoeder, komijnpoeder, een snufje zeezout en een beetje peper toe. Giet de bouillon erbij en doe de wortel en de courgette erbij. Breng de bouillon aan de kook, draai het vuur laag en laat alles afgedekt 25 min zachtjes stoven. Schep er de kikkererwten en de rozijnen door, laat nog 5 min koken en voeg zo nodig een extra scheutje water toe als het mengsel te droog mocht worden. Voeg de cashewnoten of de pinda's toe. Garneer met de peterselie.