Recept voor parelgerst (hato mugi) met kikkererwten en groenten



Ingrediënten voor 2 personen
1 1/2 eetlepel olijfolie
1/2 ui
1 teentje knoflook
70 gram hato mugi of parelgerst
halve theelepel kaneel
halve theelepel koriander poeder (ketoembar)
halve theelepel komijn poeder (djinten)
snufje zeezout
snufje zwarte peper
350 cl groentebouillon
een grote wortel
een kleine courgette
175 gram gekookte kikkererwten
20 gram rozijnen
40 gram ongezouten cashewnoten of pinda's

Indien gewenst
verse peterselie om te garneren

Voorbereiding
snipper de ui
pel de knoflook en pers uit
schrap de wortel en snij in dikke schuine plakjes
maak de courgette schoon en snij in blokjes
kook de groentebouillon

Totaal benodigde bereidingstijd ± 50 minuten

Bereiding
Verhit de olijf olie in een grote pan en fruit de uien en knoflook tot deze glazig zijn. Breng in een aparte pan de parelgerst met een vingerkootje water erboven op aan de kook en laat 20 minuten koken. Voeg parelgerst, kaneel, korianderpoeder, komijnpoeder, een snufje zeezout en een beetje peper toe. Giet de bouillon erbij en doe de wortel en de courgette erbij. Breng de bouillon aan de kook, draai het vuur laag en laat alles afgedekt 25 min zachtjes stoven. Schep er de kikkererwten en de rozijnen door, laat nog 5 min koken en voeg zo nodig een extra scheutje water toe als het mengsel te droog mocht worden. Voeg de cashewnoten of de pinda's toe.

Garneer met de peterselie.