Recept voor gebakken of gegrilde polenta



Ingrediënten voor 4 personen
1 1/2 koppen maiskorrels of een pak polenta
4 1/2 koppen water
2 snufjes zeezout
maisolie

Totaal benodigde bereidingstijd ± 30 minuten

Bereiding polenta van verse mais
Breng het water en zout in een grote pan aan de kook.
Temper het vuur tot het water pruttelt en laat de maiskorrels er langzaam en onder voortdurend roeren in glijden.
Blijf voortdurend roeren terwijl het kookt tot de opgeloste mais, de polenta van de zijkant van de pan loslaat, na ± 20 minuten.
Schenk de polenta dan meteen in een met een beetje maisolie ingevette, langwerpige cakevorm of platte glazen schaal en laat hem afkoelen.
Zodra de polenta afgekoeld is, snijd hem met een scherp mes in plakken.
Bestrijk elke kant met olie en grilleer de plakken onder een hete gril of bak in hete olie tot beide kanten krokant zijn.
De consistentie van deze polenta moet stevig zijn.
Dit is heel belangrijk als hij gegrild of gebakken wordt.

Gegrilde of gebakken polenta is heerlijk met champignonsaus.

Bereiding polenta van polenta uit een pak
Breng het water (kijk op het pak van de polenta om te zien hoeveel water er nodig is) en zout in een grote pan aan de kook.
Temper de warmtebron tot het water pruttelt en laat de polenta er langzaam en onder voortdurend roeren in glijden.
Blijf voortdurend roeren terwijl het kookt tot de polenta van de zijkant van de pan loslaat, na ± 5 minuten.
Schenk de polenta dan meteen in een met een beetje maisolie ingevette, langwerpige cakevorm of platte glazen schaal en laat hem afkoelen.
Zodra de polenta afgekoeld is, snijd hem met een scherp mes in plakken.
Bestrijk elke kant met olie en grilleer de plakken onder een hete gril of bak in hete olie tot beide kanten krokant zijn.
De consistentie van deze polenta moet stevig zijn.
Dit is heel belangrijk als hij gegrild of gebakken wordt.

Gegrilde of gebakken polenta is heerlijk met champignonsaus.