Recept voor gekookte polenta met pesto
Ingrediënten voor 4 personen 1 kop polenta pesto (Er zijn verschillende soorten pesto; kies een pesto die je lekker vindt. Je kunt pesto ook eenvoudig zelf maken: groene pesto of rode pesto ) 3 koppen water 2 snufjes zeezout 1 eetlepel sesamolie 1 teentje knoflook Totaal benodigde bereidingstijd ± 15 minuten Bereiding Verhit de olie en zodra de olie heet is doe er het polentapoeder en de knoflook bij en roer goed om gedurende tenminste 5 minuten. Breng het water en zout in een andere pan aan de kook. Giet geleidelijk het water erbij onder continu roeren. Misschien hoef je niet al het water te gebruiken. Zorg ervoor dat het niet te vloeibaar wordt. Blijf voortdurend roeren terwijl het kookt gedurende ± 5 minuten. Schep de polenta met een ijsschep uit de pan en maak er bolletjes van op een plat bord. Smeer de bolletjes voorzichtig in met wat pesto en doe wat meer pesto in het midden bovenop en dien op. Met dank aan Dini.