Recepten voor andijvie
Recept voor gekookte andijvieIngrediënten voor 4 personen 1 kilo andijvie Snufje zeezout water Totaal benodigde bereidingstijd ± 15 minuten Voorbereiding Haal zo veel bladeren van de andijvie als je wilt eten of snij de onderkant eraf, zodat je de bladeren los kunt wassen. Was de andijvie in ruim water en ververs het water een paar keer. Snij de andijvie. (Wanneer je de andijvie eerst snijdt en dan wast verdwijnen er vitaminen in het waswater.) Bereiding Breng een pan met daarin een bodempje het water aan de kook met het zout. Doe de andijvie in het kokende water. Kook de andijvie gedurende ± 5-10 minuten. Giet het water er af en laat uitlekken. Serveer direct. |
Klik op de afbeelding om hem te vergroten: Andijvie |
Recept voor andijvie met rozijnen
Ingrediënten voor 4 personen 1 kilo andijvie Snufje zeezout 4 eetlepels rozijnenTotaal benodigde bereidingstijd ± 15 minuten
Voorbereiding Doe de rozijnen in een kommetje en zet onder water en laat gedurende 1 tot 4 uur weken. Haal zo veel bladeren van de andijvie als je wilt eten of snij de onderkant eraf, zodat je de bladeren los kunt wassen. Was de andijvie in ruim water en ververs het water een paar keer. Snij de andijvie. (Wanneer je de andijvie eerst snijdt en dan wast verdwijnen er vitaminen in het waswater.)
Bereiding Breng een pan met een bodempje water aan de kook met het zout en de rozijnen. Doe de andijvie in het kokende water. Kook de andijvie gedurende ± 5-10 minuten. Giet het water er af en laat uitlekken. Serveer direct.
Recept voor andijviesalade met olie en azijn, dulse en een gekookt bietjeIngrediënten voor 4 personen 1 kilo andijvie 2-3 eetlepels tarwekiemolie of lijnzaadolie of olijfolie 2-3 eetlepels kruidenazijn 4 eetlepels gekookte bietjes = ± 1 gekookte biet doosje tuinkers een beetje verse of gedroogde dulseTotaal benodigde bereidingstijd ± 25 minuten Voorbereiding Haal zo veel bladeren van de andijvie als je wilt eten of snij de onderkant eraf, zodat je de bladeren los kunt wassen. Was de andijvie in ruim water en ververs het water een paar keer. Snij de andijvie in reepjes. (Wanneer je de andijvie eerst snijdt en dan wast verdwijnen er vitaminen in het waswater.) Snij de gekookte bietjes in reepjes. Week gedroogde dulse ± 10 minuten in water. Spoel de geweekte dulse af in een zeef onder de kraan. Wanneer je verse dulse gebruikt, spoel deze dan af in een zeef onder de kraan. Snij de geweekte dulse. Bereiding Olie, azijn en dulse door elkaar roeren. Masseer de olie, azijn en dulse door de sla en laat 5-10 minuten intrekken. Leg de andijvie in het midden van een ronde schotel of een vlakke schaal. Strooi de reepjes bietjes er over heen en strooi daarna de tuinkers er over heen. Je kunt eventueel nog met wat geroosterd sesamzaad garneren. Dien op met een zonnig humeur en een glimlach. |
|