Recept voor arame slaatje
Ingrediënten voor 4 personen
25 gram
arame
1 kleine ui
1 kleine wortel
1 snufje
zeezout
1 scheutje
shoyu
1 teentje
knoflook
water
Indien gewenst
Geroosterd sesamzaad ter garnering.
Totaal benodigde bereidingstijd ± 30 minuten
Voorbereiding
Was de arame in ruim water en laat in een zeef uitlekken.
Snij de arame in niet al te kleine stukjes.
Laat de arame 10 minuten weken in een klein beetje water, zodanig dat de arame net onder water staat.
Snipper de ui.
Snij de wortel in kleine stukjes.
Pers de knoflook door een knoflookpers.
Bereiding
Doe de arame in een pannetje en laat 10 minuten koken in het water waarin het geweekt was.
Doe hier na het 10 minuten koken, de shoyu bij.
Doe hier de knoflook bij. (De knoflook wordt dus niet gebakken of gekookt.)
Sauteer in een ander pannetje de ui en de wortel in een bodempje water of in sesamolie.
Doe hier het zeezout bij.
Zodra de uien wortel gesauteerd zijn, doe ze bij de arame en roer goed om.
Je kunt het arame slaatje eventueel garneren met geroosterd sesamzaad.
Met dank aan Dini.