Recept voor arame met ui
Ingrediënten voor 4 personen
25 gram
arame
1 eetlepel sesamolie
2 uien
2 eetlepels
shoyu
water
indien gewenst
Geroosterde sesamzaadjes ter garnering
Totaal benodigde bereidingstijd ± 50 minuten
Voorbereiding
Was de arame in ruim water en laat in een zeef uitlekken. Snij de arame in niet al te kleine stukjes.
Snij de uien in snippers.
Bereiding
Wrijf een koekpan in met de sesamolie. Verhit de olie. Voeg de uien toe en bak ze 2 à 3 minuten.
Plaats de arame bovenop de uien en voeg voldoende water toe, zodanig dat de uien helemaal onder water zijn.
Breng aan de kook en zet dan het vuur laag. Sluit de pan af met het deksel en laat 30 tot 35 minuten koken.
Voeg de shoyu toe en laat het deksel van de pan.
Laat nog 5 tot 10 minuten sudderen, roer tot het vocht is verdampt.
Serveer met geroosterde sesamzaadjes.