Recept voor rode bietjes
Ingrediënten voor 4 personen 6 ongekookte rode bieten 1 snufje zeezout water Indien gewenst 1 klein gesnipperd uitje 1 scheutje azijn 1/3 eetlepel rijstemoutstroop Totaal benodigde bereidingstijd ± 15 minuten Voorbereiding Borstel de bieten schoon met een groenteborstel. Bereiding Doe de bieten in een snelkookpan, voeg zeezout en water (zodanig dat tenminste 3/4 van de bietjes onder water staan) toe en breng aan de kook. Laat onder de hoogste druk gedurende 25 minuten koken. Laat de pan langzaam afkoelen en zodra je hem open kunt doen haal de bieten eruit. Als het huidje gemakkelijk loslaat, zijn de bieten gaar. Verwijder de huid met de hand, snijd kop en staart eraf en rasp op een grove rasp. Je kunt eventueel de gesnipperde ui en/of de azijn en/of de rijstemoutstroop er door heen roeren.