Recept voor bloemkoolsalade
Ingrediënten voor 4 personen 3/4 van een grote bloemkool of een hele kleine bloemkool zonder de bladeren gesneden (niet te fijn snijden) rucola of veldsla fijngesneden peterselie 1 doosje tuinkers 1 snufje zeezout 1 snufje zwarte peper 2 eetlepels sesamolie 4 eetlepels olijfolie 4 eetlepels witte balsamico-azijn 50 gram witte sojayoghurt (soja yofu) klein scheutje appeldiksap klein beetje citroensap afgestreken theelepel rijststroop 3/4 liter water Indien gewenst fijngesneden verse basilicum beetje fijngesneden paardebloemblad beetje fijngesneden bieslook Geroosterde zonnebloempitten met shoyu Totaal benodigde bereidingstijd ± 20 minuten Voorbereiding Snij de bloemkool in een paar grote stukken. Snij de rucola of veldsla. Snij de peterselie en de tuinkers. Bereiding bloemkool Breng het water met snufje zeezout aan de kook. Doe de bloemkool erin en laat 8 minuten koken. Spoel de bloemkool af onder de koude kraan (zodat je het kookproces stopt). Snij de bloemkool in plakjes. Verhit de sesamolie en bak de plakjes bloemkool met de platte kant naar beneden kort aan. Schep de bloemkool uit de pan voeg een snufje peper toe. Bereiding salade Meng de rucola of de veldsla met de tuinkers, de peterselie en eventueel de basilicum en het paardebloemblad. Na menging, meng ze nu ook met de bloemkool. Bloemkoolsalade is heerlijk met sojayoghurt dressing. Ter garnering kun je de zonnebloempitten en de bieslook eroverheen strooien.