Recept voor gewokte boerenkool met tofu en paksoi
Ingrediënten voor 4 personen 400 gram gesneden boerenkool 400 gram paksoi 250 gram tofu in kleine blokjes gesneden 2 eetlepels shoyu water of eetlepel geroosterde sesamolie Indien gewenst gembersap Totaal benodigde bereidingstijd ± 30 minuten Voorbereiding Was de boerenkool en snij fijn. Was de paksoi en snij fijn. Gembersap kun je maken door verse gember dun te schillen en te raspen op een fijne rasp. Vervolgens knijp je de geraspte gember met de blote hand of citroenpers uit. Bereiding Doe de olie in een wok en verhit of breng een bodempje water aan de kook. Zodra de olie / het water heet is, voeg de boerenkool en de paksoi toe, laat het vuur hoog staan en wok onder voortdurend roeren, gedurende 5 tot 10 minuten. Voeg de shoyu toe, draai het vuur laag, roer nog een keer om, doe de toufu erbij en doe de deksel op de wok. Laat nog 5 - 10 minuten sudderen. Rasp de gember met een fijne rasp. Knijp het sap uit de gember met de hand of citroenpersje en voeg toe. Roer nogmaals om en dien op.