Recept voor gewokte boerenkool met tofu en paksoi



Ingrediënten voor 4 personen
400 gram gesneden boerenkool
400 gram paksoi
250 gram tofu in kleine blokjes gesneden
2 eetlepels shoyu
water of eetlepel geroosterde sesamolie

Indien gewenst
gembersap

Totaal benodigde bereidingstijd ± 30 minuten

Voorbereiding
Was de boerenkool en snij fijn. Was de paksoi en snij fijn.
Gembersap kun je maken door verse gember dun te schillen en te raspen op een fijne rasp.
Vervolgens knijp je de geraspte gember met de blote hand of citroenpers uit.

Bereiding
Doe de olie in een wok en verhit of breng een bodempje water aan de kook.
Zodra de olie / het water heet is, voeg de boerenkool en de paksoi toe, laat het vuur hoog staan en wok onder voortdurend roeren, gedurende 5 tot 10 minuten.
Voeg de shoyu toe, draai het vuur laag, roer nog een keer om, doe de toufu erbij en doe de deksel op de wok.
Laat nog 5 - 10 minuten sudderen. Rasp de gember met een fijne rasp. Knijp het sap uit de gember met de hand of citroenpersje en voeg toe.
Roer nogmaals om en dien op.