Recept voor boterpompoen met natto miso en gefruite uitjes
Ingrediënten voor 4 personen halve boterpompoen of gewone oranje pompoen 2 flinke eetlepels natto miso 3 middelgrote uien of sjalotjes 1 eetlepel sesamolie snufje zeezout water Totaal benodigde bereidingstijd ± 20 minuten Voorbereiding Verwijder de pompoenpitten en snij de pompoen in dunne plakken zoals een halve maan. Snipper de uien. Bereiding Breng een halve liter water aan de kook met een snufje zeezout. Voeg de pompoen toe en laat met gesloten deksel 10 minuten koken. Doe de natto miso in een kommetje, voeg een flinke soeplel van het kookwater toe en mix met een staafmixer, totdat het een puree is geworden. Giet deze puree over de pompoen en laat nog 5 minuten sudderen. Verhit de olie en fruit/bak de uien totdat ze glazig zien met een klein bruin randje. Serveer de pompoen en garneer deze met de uien.