Recept voor boterpompoen met natto miso en gefruite uitjes



Ingrediënten voor 4 personen
halve boterpompoen of gewone oranje pompoen
2 flinke eetlepels natto miso
3 middelgrote uien of sjalotjes
1 eetlepel sesamolie
snufje zeezout
water

Totaal benodigde bereidingstijd ± 20 minuten

Voorbereiding
Verwijder de pompoenpitten en snij de pompoen in dunne plakken zoals een halve maan.
Snipper de uien.

Bereiding
Breng een halve liter water aan de kook met een snufje zeezout.
Voeg de pompoen toe en laat met gesloten deksel 10 minuten koken.
Doe de natto miso in een kommetje, voeg een flinke soeplel van het kookwater toe en mix met een staafmixer, totdat het een puree is geworden.
Giet deze puree over de pompoen en laat nog 5 minuten sudderen.
Verhit de olie en fruit/bak de uien totdat ze glazig zien met een klein bruin randje.
Serveer de pompoen en garneer deze met de uien.