Recept voor gekookte broccolisalade



Ingrediënten voor 4 personen
500 gram broccoli
3 eetlepels olijfolie
1 eetlepel citroensap
1 teentje knoflook
1 snufje zeezout
1 snufje zwarte peper
50 gram geroosterde halve amandelen
water

Indien gewenst
1 theelepel rijststroop of rijstemoutstroop (wanneer je het gerecht sterk alkaliserend wilt maken, voeg dan geen stroop toe.)

Totaal benodigde bereidingstijd ± 15 minuten

Voorbereiding
Was de broccoli en snij in roosjes.
Pers de knoflook uit.

Bereiding
Breng het water aan de kook met het zeezout.
Doe de broccoli in het kokende water.
Kook de broccoli totdat ze diepgroen worden en nog knapperig zijn (± 3 minuten).
Zet de broccoli na het koken onder stromende koud water.
Laat de broccoli uitlekken en afkoelen.
Klop in een kom de olie, het citroensap, de peper, de knoflook en indien gewenst de rijststroop of rijstemoutstroop door elkaar.
Schep de broccoli en de amandelen er doorheen.