Recept voor roergebakken champignons



Ingrediënten
500 gram champignons
vier theelepels sesamolie
twee uien
een theelepel knoflookpuree of 2 teentjes verse knoflook
een tomaat
halve theelepel kurkumapoeder
halve theelepel garam masala
een derde theelepel rode chilipoeder
een snufje zeezout naar smaak
water

Indien gewenst
een eetlepel gehakte verse koriander ter garnering.

Totaal benodigde bereidingstijd ± 30 minuten

Voorbereiding
Snij de tomaat door en verwijder de pitjes. Snij de tomaten kleine stukjes.
Snij de champignons in schijfjes.
Pers de teentjes knoflook uit.

Bereiding
Verhit de olie een bak de uien goudbruin. Voeg de knoflookpuree of verse knoflook toe en de tomaat en roer goed.
Doe de kurkumapoeder, de garam masala, het chilipoeder en het snufje zeezout erbij en bak gedurende 3 à 4 min. Roer de champignons er door en laat sudderen tot de champignons zacht zijn onder toevoeging van warm water indien nodig.

Garneer met de koriander en serveer warm.


roergebakken champignons

Roergebakken champignons