Recept voor champignons met bosui
Ingrediënten voor 4 personen 500 gram champignons 6 bosuitjes 2 cm gember 60 ml genmai su / rijstazijn 60 ml shoyu of tamari 2 eetlepels 60 ml mirin 1 eetlepel sesamolie water
Totaal benodigde bereidingstijd ± 30 minuten
Voorbereiding Snij de gember in dunne plakjes en doe er wat ijskoud water op om ze vochtig te houden. Snij de onderkant van het steeltje van de champignons en was ze, maar laat ze wel heel.
Bereiding Zet een pan kokend water en zodra het water kookt, voeg de champignons toe en laat ongeveer 8-10 minuten koken. Schep de champignons uit het water met een schuimspaan en laat afkoelen. Verhit de sesamolie en zodra deze heet is doe de champignons erin en laat even aanbakken. Roer voorzichtig, zodat je de champignons niet stukmaakt. Bak niet te lang, ongeveer 2 - 5 minuten. Schep na het bakken de champignons in een pannetje dat je af kunt dekken. Roer de genmai su, shoyu of tamari en mirin door elkaar en giet over de champignons en laat ongeveer 15 minuten trekken. Bak ondertussen de ui en gember in de olie. Leg de champignons op een schaal en garneer met de bosuitjes en de gember.