Recept voor gekruide champignons met kokosmelk



Ingrediënten voor 4 personen
twee eetlepels olijfolie
twee teentjes knoflook
een verse rode peper
drie sjalotjes
250 gram champignons
anderhalve deciliter kokosmelk
snufje versgemalen zwarte peper
Snufje zeezout

Indien gewenst
twee eetlepels gehakte verse koriander of 2 eetlepels gehakte verse bieslook

Totaal benodigde bereidingstijd ± 15 minuten

Voorbereiding
Pers de 2 teentjes knoflook uit
verwijder de zaadjes uit de rode peper en snij deze in ringen
hak de 3 sjalotjes fijn
verwijder het onderste stukje van de champignons en snij de champignons in dikke plakken

Bereiding
Verhit een wok. Voeg als de wok heet is de olie toe.
Roerbak gedurende enkele seconden de knoflook en de rode peper.
Voeg de sjalotjes toe en bak gedurende 2 à 3 min totdat alles zacht is.
Voeg de champignons toe en bak ze 3 min mee.
Schenk de kokosmelk erbij en breng het geheel aan de kook.
Kook op een hoog vuur in tot de helft.
Zorgt dat de champignons bedekt zijn. Proef en voeg zo nodig zout en peper toe.

Garneer met de bieslook of de koriander.


champignons met kokosmelk

Gekruide champignons met kokosmelk