Recept voor gekruide champignons met kokosmelk
Ingrediënten voor 4 personen twee eetlepels olijfolie twee teentjes knoflook een verse rode peper drie sjalotjes 250 gram champignons anderhalve deciliter kokosmelk snufje versgemalen zwarte peper Snufje zeezout Indien gewenst twee eetlepels gehakte verse koriander of 2 eetlepels gehakte verse bieslook Totaal benodigde bereidingstijd ± 15 minuten
Voorbereiding Pers de 2 teentjes knoflook uit verwijder de zaadjes uit de rode peper en snij deze in ringen hak de 3 sjalotjes fijn verwijder het onderste stukje van de champignons en snij de champignons in dikke plakken Bereiding Verhit een wok. Voeg als de wok heet is de olie toe. Roerbak gedurende enkele seconden de knoflook en de rode peper. Voeg de sjalotjes toe en bak gedurende 2 à 3 min totdat alles zacht is. Voeg de champignons toe en bak ze 3 min mee. Schenk de kokosmelk erbij en breng het geheel aan de kook. Kook op een hoog vuur in tot de helft. Zorgt dat de champignons bedekt zijn. Proef en voeg zo nodig zout en peper toe. Garneer met de bieslook of de koriander.