Recept voor gesauteerde courgette op zijn Italiaans
Ingrediënten voor 4 personen vier of 5 niet te grote courgettes een eetlepel olijfolie een eetlepel zonnebloemolie een grote ui een teentje knoflook 150 ml water anderhalf groentebouillonblokje snufje zeezout versgemalen zwarte peper een halve theelepel verse oregano of een halve theelepel gedroogde oregano, die je voor gebruik vijzelt in een suribachi ter garnering
Totaal benodigde bereidingstijd ± 20 minuten
Voorbereiding snipper de ui. pers het teentje knoflook uit. snij de courgette in plakken van ± 1 cm. maak anderhalve deciliter groentebouillon met behulp van anderhalve liter kokend water en anderhalve groentebouillonblokje. hak de verse oregano.
Bereiding Verhit de olijfolie en zonnebloemolie in een grote koekenpan en bak de ui en knoflook gedurende 5-6 min tot de ui zacht is en begint te verkleuren. Voeg de courgette toe en bak ze tot ze een beetje bruin worden. Roer regelmatig. Voeg bouillon, oregano en peper en zout toe en laat het zachtjes koken gedurende acht à 10 min tot het vocht bijna geheel is verdampt. Schep de courgette op een serveerschaal, strooi de oregano eroverheen en serveer.