Recept voor gesauteerde courgette op zijn Italiaans



Ingrediënten voor 4 personen
vier of 5 niet te grote courgettes
een eetlepel olijfolie
een eetlepel zonnebloemolie
een grote ui
een teentje knoflook
150 ml water
anderhalf groentebouillonblokje
snufje zeezout
versgemalen zwarte peper
een halve theelepel verse oregano of een halve theelepel gedroogde oregano, die je voor gebruik vijzelt in een suribachi
ter garnering

Totaal benodigde bereidingstijd ± 20 minuten

Voorbereiding
snipper de ui.
pers het teentje knoflook uit.
snij de courgette in plakken van ± 1 cm.
maak anderhalve deciliter groentebouillon met behulp van anderhalve liter kokend water en anderhalve groentebouillonblokje.
hak de verse oregano.

Bereiding
Verhit de olijfolie en zonnebloemolie in een grote koekenpan en bak de ui en knoflook gedurende 5-6 min tot de ui zacht is en begint te verkleuren.
Voeg de courgette toe en bak ze tot ze een beetje bruin worden. Roer regelmatig.
Voeg bouillon, oregano en peper en zout toe en laat het zachtjes koken gedurende acht à 10 min tot het vocht bijna geheel is verdampt.
Schep de courgette op een serveerschaal, strooi de oregano eroverheen en serveer.