Recept voor courgette tempura
Ingrediënten voor 4 personen 10 sjalotjes 3 courgettes frituurolie
Voor het beslag 100 gram kikkererwtenmeel 50 gram rijstmeel 1/4 theelepel baksoda 1/2 theelepel chili 1/2 theelepel kurkuma, geelwortel of koenjit 1/2 eetlepel kerriepoeder 1/2 theelepel zeezout water
Totaal benodigde bereidingstijd ± 55 minuten 25 minuten bereidingstijd + 30 minuten baktijd
Voorbereiding Hak de sjalotjes fijn Rasp de 3 courgettes op een grove rasp
Bereiding Doe alle ingrediënten voor het beslag in een kom en voeg in scheutjes maximaal 225 ml water toe waarbij u voortdurend roert om het geheel te mengen.
Let op:
Voeg de sjalotjes en de courgette toe en meng goed door elkaar. Maak balletjes van het beslag met een grootte van ± 2 eetlepels per balletje. Doe een laagje frituurolie van 5 centimeter in een wok en verwarm op middelhoog tot hoog vuur. Controleer of de olie heet genoeg is door een klein stukje beslag erin te gooien; het moet dan gaan bruisen. Doe voorzichtig 4 balletjes van het beslag in de hete olie en frituur gedurende 2-3 minuten, tot ze goudbruin zijn. Draai om en frituur de balletjes nog eens 2-3 minuten, tot ze knapperig zijn. Neem de gefrituurde balletjes met een schuimspaan uit de olie en laat uitlekken op keukenpapier.