Recept voor courgette tempura



Ingrediënten voor 4 personen
10 sjalotjes
3 courgettes
frituurolie

Voor het beslag
100 gram kikkererwtenmeel
50 gram rijstmeel
1/4 theelepel baksoda
1/2 theelepel chili
1/2 theelepel kurkuma, geelwortel of koenjit
1/2 eetlepel kerriepoeder
1/2 theelepel zeezout
water

Totaal benodigde bereidingstijd ± 55 minuten
25 minuten bereidingstijd + 30 minuten baktijd

Voorbereiding
Hak de sjalotjes fijn
Rasp de 3 courgettes op een grove rasp

Bereiding
Doe alle ingrediënten voor het beslag in een kom en voeg in scheutjes maximaal 225 ml water toe waarbij u voortdurend roert om het geheel te mengen.

Let op:

  • Gebruik niet te veel water, want wanneer de deeg te nat is, vallen de balletjes in de frituurolie uit elkaar.
  • Zorg voor een goede verhouding beslag versus groenten. Deze moet ongeveer 50/50 zijn.
  • Voeg de sjalotjes en de courgette toe en meng goed door elkaar.
    Maak balletjes van het beslag met een grootte van ± 2 eetlepels per balletje.
    Doe een laagje frituurolie van 5 centimeter in een wok en verwarm op middelhoog tot hoog vuur. Controleer of de olie heet genoeg is door een klein stukje beslag erin te gooien; het moet dan gaan bruisen. Doe voorzichtig 4 balletjes van het beslag in de hete olie en frituur gedurende 2-3 minuten, tot ze goudbruin zijn. Draai om en frituur de balletjes nog eens 2-3 minuten, tot ze knapperig zijn.
    Neem de gefrituurde balletjes met een schuimspaan uit de olie en laat uitlekken op keukenpapier.