Recept voor gedroogde daikon (=rettich) met kombu



Daikon staat ook bekend als: rettich, witte rammenas, winterradijs, Japanse radijs, of Chinese radijs.

Ingrediënten voor 2 personen
1 halve kop gedroogde daikon
1 centimeter kombu
klein scheutje shoyu
water

Totaal benodigde bereidingstijd ± 45 minuten

Voorbereiding
Laat de kombu en gedroogde daikon apart 10 minuten weken. Snijd de kombu in stukken van een halve centimeter.
Wanneer de gedroogde daikon een heel donkere kleur heeft en het weekwater ook, is het het beste om dit weekwater weg te gooien.
Als het water nog een lichte kleur heeft, kun je het gebruiken bij het koken.

Bereiding
Een gietijzeren pan opzetten met daarin eerst de kombu, dan de gedroogde daikon.
Zet het geheel volledig onder water. Hiervoor kunt u het weekwater gebruiken van de kombu en de gedroogde daikon.
Doe het deksel op de pan, breng het aan de kook en zet als het kookt het vuur lager.
Laat 20-30 min sudderen totdat de daikon zacht is.
Voeg een klein scheutje shoyu toe en kook het overige vocht weg.
Verwijder de kombu. Eet deze niet op, het is wel eetbaar, maar niet zo lekker.