Recept voor geperste bleekselderij-spitskool-zuurkoolsalade




Ingrediënten voor een bijgerecht voor 4 personen
3 buitenste bladeren van een spitskool of 4 binnenbladeren
3 hele stengels bleekselderie
ongeveer 100 - 150 gram zuurkool
2 eetlepels umesu

Totaal benodigde bereidingstijd
ongeveer 20 minuten + 2-4 uur pickletijd

Voorbereiding
Was de buitenste bladeren van de spitskool en snij een klein stukje van de onderkant van de grootste nerf eruit.
Snij de spitskool eerst in stroken en dan dwars en kleine stukjes.
Was de bleekselderie en snij in hele fijne plakjes.
Snij de zuurkool fijn.

Bereiding
Doe de spitskool en de bleekselderie in de picklepers.
Doe de umesu erbij en roer met 2 eetstokjes om.
Wacht 2 - 4 uur. Giet het vocht eraf.
Knijp de spitskool + bleekselderie goed uit en voeg de zuurkool toe.
Roer goed om.

bleekselderij is goed voor je botten