Recept voor geperste komkommersalade met appel en radijs




Ingrediënten voor 4 personen
een halve komkommer
10 radijsjes
twee appels
umesu
een theelepel zeezout

Totaal benodigde bereidingstijd ± 1 uur

Voorbereiding
Snij de komkommer in de lengterichting door de helft en daarna nog een keer in de lengterichting door de helft.
Haal de pitten eruit met een lepel. De pitten bevatten veel water en worden daarom verwijderd.
Snij de komkommer nu zo klein mogelijk.
Was de radijsjes en snij het loof er af.
Snij de radijsjes nu zo klein mogelijk.
Bewaar het loof.
Schil de appels en rasp.
Snij het loof van de radijsjes heel erg fijn.

Bereiding
Doe de komkommer in een schaal met een theelepel zout en kneed goed door.
Doe de radijsjes erbij en kneed nogmaals goed door.
Doe de radijsjes en de komkommer in de picklepers en schroef dicht.
Doe de appels in een apart schaaltje met 2 eetlepels umesu.
Roer umesu en appels goed door elkaar.
Nadat de komkommer en de radijsjes ± 1 uur in de picklepers hebben gezeten, haal je ze met de hand eruit.
Je knijpt het vocht er goed uit en voegt ze toe aan de appel.
Doe nu ook het radijsloof erbij.
Roer goed om.

Met dank aan Dini.

komkommer