Recept voor geperste komkommersalade met appel en zuurkool




Ingrediënten voor 4 personen
een halve komkommer
2 - 3 eetlepels zuurkool (ongeveer 200 gram)
1 appel
1/2 theelepel zeezout
1 scheutje umesu

Totaal benodigde bereidingstijd ± 1 uur

Voorbereiding
Snij de komkommer in de lengterichting door de helft en daarna nog een keer in de lengterichting door de helft.
Haal de pitten eruit met een lepel. De pitten bevatten veel water en worden daarom verwijderd.
Snij de komkommer nu zo klein mogelijk.
Snij de zuurkool heel fijn.
Schil de appel en rasp op een grove rasp.

Bereiding
Doe de komkommer in een schaal met een theelepel zout en kneed goed door.
Doe de komkommer in de picklepers en schroef dicht.
Doe de appel in een apart schaaltje samen met de zuurkool.
Roer de zuurkool en geraspte appel goed door elkaar.
Nadat de komkommer ± 1 uur in de picklepers heeft gezeten, haal je ze met de hand eruit.
Je knijpt het vocht er goed uit en voegt ze toe aan de appel en zuurkool.
Voeg een scheutje umesu toe.
Roer goed om.

Met dank aan Dini.