Recept voor groentecurry
Ingrediënten voor 4 personen 1 blok tempeh 2 uien 1 kleine winterpeen 1 teentje knoflook 1 klein stukje gember 1 snufje zeezout 1 zoete bataat frituurolie 1 klein scheutje sesamolie 1 scheutje speltroom of spelt cuisine(niet glutenvrij) of haverroom of haver cuisine (niet glutenvrij) of soja cuisine (= glutenvrij) 1 snufje komijnpoeder 1 scheutje shoyu 1/2 afgestreken theelepel kerrie water Indien gewenst Een beetje fijngehakte verse koriander ter garnering Totaal benodigde bereidingstijd ± 60 minuten Voorbereiding Snij de tempeh in blokjes. Snipper de uien. Snij de knoflook in plakjes en vervolgens verder fijn. Schil de gember en snij eerst in plakjes en vervolgens verder fijn. Borstel de bataat schoon en snij de bataat in balkjes. Borstel de winterpeen schoon en snij in stukjes. Bereiding Zet een frituurpan op om de tempeh te frituren. Controleer met een houten eetstokje of de frituurolie heet genoeg is. Het is heet genoeg, wanneer je het eetstokje tot op de bodem in de pan doet en er belletjes ontstaan. Frituur de tempeh totdat deze lichtbruin ziet, na enkele minuten. Dep de tempeh af met keukenrolpapier. Doe een klein scheutje sesamolie in een koekenpan. Doe hier de fijngesneden uien bij en bak totdat deze glazig zien. Doe hier nu ook de knoflook en de gember bij. Doe er een snufje zeezout bij. Laat enkele minuten mee bakken en voeg dan een scheutje water toe. Voeg nu de bataat en de winterpeen toe. Voeg nog een scheutje water toe, doe de deksel op de pan en laat enkele minuten stoven. Voeg nu de gefrituurde tempeh toe. Roer om. Voeg nu het komijnpoeder, de shoyu en het kerriepoeder toe. Roer om. Voeg nu de speltroom of de haverroom of de soja cuisine toe. Garneer eventueel met de verse koriander. Met dank aan Dini.