Recept voor hiziki met ui en wortelen



Hiziki is hetzelfde als hijiki.

Ingrediënten voor 4 personen
30 gram hiziki
400 gram wortelen
1/2 eetlepel geroosterde sesamolie
2 uien
2 eetlepels shoyu
water

Indien gewenst
geroosterde sesamzaadjes

Totaal benodigde bereidingstijd ± 1 uur en 20 minuten

Voorbereiding
Was de hiziki in ruim water en laat in een zeef over nacht uitlekken. In hiziki zit relatief veel arseen, wat je door middel van goed afspoelen onder stromend water en een nacht laten weken met 70% kunt verminderen. Gooi het weekwater weg. Snij de hiziki in niet al te kleine stukjes.
Snij de uien in snippers.
Snij de wortelen in schuine plakjes.

Bereiding
Wrijf een koekpan in met de sesamolie. Verhit de olie. Voeg de uien toe en bak ze 2 à 3 minuten.
Plaats de hiziki bovenop de uien en voeg voldoende water toe, zodanig dat de uien helemaal onder water zijn.
Breng aan de kook en zet dan het vuur laag. Sluit de pan af met het deksel en laat 45 tot 60 minuten koken.
Voeg de wortelen en de shoyu toe en laat het deksel van de pan.
Laat nog 15 tot 20 minuten sudderen, roer tot het vocht vrijwel is verdampt.