Recept voor kliswortel wortel kinpira



Kliswortel wordt ook wel klitwortel genoemd.

Ingrediënten voor 4 personen
3 middelgrote kliswortels
3 middelgrote wortels
1-2 eetlepels sesamolie
enkele druppels shoyu
water

Totaal benodigde bereidingstijd ± 45 minuten

Voorbereiding
Kliswortels schoonborstelen. Schil verwijderen met dunschiller. Diagonaal snijden in 1 – 1,5 cm dikke plakken.
Wortels schoonborstelen. Diagonaal snijden in 0,5 - 1 cm dikke plakken.

Bereiding
Doe de sesamolie in een koekenpan en verhit de olie.
Doe de kliswortel erin en sauteer gedurende 3 tot 4 minuten, terwijl je voortdurend roert.
Leg de wortels er bovenop en doe er water bij, zodanig dat de groenten half onder water liggen en breng aan de kook.
Doe de deksel op de pan en zet het vuur laag.
Laat ± 10 minuten sudderen op een laag vuur.
Doe er een beetje shoyu over, doe het deksel weer op de pan en kook nog enkele minuten, totdat het klaar is.